Jannik Sinner a fost la un pas să scrie istorie la Wimbledon, fiind eliminat greu, în sferturi, de Novak Djokovic, după ce l-a condus pe sârb cu 2-0 la seturi. Chiar și așa, pentru italianul de 20 de ani, competiția de la All England Club a fost un succes, reușind să câștige duelul tinerei generații, cu "fenomenul" Alcaraz.
Acum, sportivul de pe locul 10 ATP poate spera că va reuși în curând o primă semifinală de Grand Slam în cariera sa (are deja sferturi bifate în 3/4 turnee de Mare Șlem, excepție US Open, unde s-a oprit în optimi). Asta pentru că va fi îndrumat de unul dintre cei mai buni antrenori din lume, Darren Cahill.
Până acum, Jannik a fost consiliat de Simone Vagnozzi, un fost jucător obscur din Italia, însă de acum va intra pe mâinile unui antrenor renumit.
Wimbledon
Kyrgios, convins că ar fi câștigat titlul la Wimbledon cu o singură condiție! De ce a depins totul
29/07/2022 LA 14:35
"Onorat să mă alătur echipei lui Jannik", a scris Cahill pe Twitter
Sinner, care a terminat anul trecut pe locul 9 ATP, a câștigat deja 5 titluri în carieră, fiind unul dintre cei mai talentați jucători "NextGen". A jucat inclusiv o finală de Masters, la Miami, unde a fost învins în 2021 de Hubert Hurkacz, 6-7, 4-6.

Epuizat mental, Cahill a întrerupt colaborarea cu Anisimova

La jumătatea lunii martie a acestui an, Darren Cahill a anunțat brusc că întrerupe colaborarea cu Amanda Anisimova. Antrenorul australian a precizat că se simte epuizat mental, dar și fizic și că va recurge la o pauză generală pentru a putea reveni mai puternic. După o pauză de câteva luni, Darren a revenit pentru a-l pregăti pe Jannik Sinner, simțind nevoia unei noi provocări.
Tânărul italian l-a contactat pe Darren Cahill pe durata turneului Masters de la Roma întrebându-l dacă ar dori să-l consilieze, iar australianul a fost încântat să colaboreze cu talentatul jucător. Ulterior, cei doi au comunicat și pe durata Roland Garros-ului și au convenit să înceapă colaborarea full-time odată cu terminarea sezonului de iarbă.
"Este unul dintre cele mai interesante talente din tenis. I-am urmărit evoluția, chiar dacă nu de foarte aproape. De asemenea, este o persoană politicoasă, muncitoare și pasionată de ceea ce face. Aceste lucruri vor face munca mai ușoară. Sper să aduc o parte din experiența mea în această colaborare și să-l ajut să crească pentru a ajunge la nivelul pe care îl merită. Este nevoie de răbdare și muncă, dar cu siguranță Jannik va ajunge la un nivel și mai înalt decât în prezent", spune Darren Cahill într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport.
"Am încercat mereu cu jucătorii mei următoarele: să-i fac mai puternici din punct de vedere tehnic și mental. Să fie capabili să-și stăpânească tenisul și să-l îmbunătățescă. Apoi, urcarea în clasament va veni de la sine. Cu siguranță Jannik este deja foarte matur și știe ce-și dorește, iar asta este o caracteristică a jucătorilor mari", a concluzionat Darren Cahill.
Darren Cahill nu e la prima încercare cu un tenismen din ATP. Australianul are o experiență vastă la acest nivel, tocmai pentru că a obținut rezultate excepționale alături de Lleyton Hewitt (cel mai tânăr număr 1 mondial din istorie), dar și alături de legendarul Andre Agassi, mandat pe parcursul căruia Agassi a devenit cel mai vârstnic lider mondial. Australianul l-a mai pregătit din ATP și pe Fernando Verdasco, în cadrul programului de dezvoltare al Adidas. În plus, Cahill a fost antrenorul Australiei în Cupa Davis din 2007 până în februarie 2009.
Simona Halep a anunțat la finalul lunii septembrie , în 2021, pe rețelele de socializare că își încheie colaborarea cu Darren Cahill după 6 ani în care au lucrat împreună. Campioana noastră a publicat la acel moment un mesaj emoționant pentru antrenorul alături de care a obținut cele mai mari performanțe ale carierei. În prezent, românca este pregătită de un alt antrenor cu nume, Patrick Mouratoglou.
Wimbledon
Berrettini a trecut prin "infern", după COVID-19: "Nici nu am putut să mă uit la Wimbledon"
18/07/2022 LA 08:34
Wimbledon
Ubi Tennis a ales cele mai tari ținute de la Wimbledon. Ce au scris despre cum s-a îmbrăcat Halep
16/07/2022 LA 12:47