Ziua a șasea la Wimbledon a fost cea mai tensionată de la Wimbledon 2022, în special în sesiunea de seară. La întâlnirea dintre Nick Kyrgios și Stefanos Tsitsipas a fost un adevărat haos. În paralel s-a disputat și meciul dintre Rafael Nadal și Lorenzo Sonego, care la rândul lui a avut un moment controversat spre final, la scorul de 2-0 la seturi și 4-4 în manșa a treia.
Rafael Nadal, calificat în optimile de finală de la Wimbledon, a susținut după joc că a greșit că l-a chemat pe italian la fileu, după ce și-a pierdut serviciul la 4-3. Momentul de supărare a spaniolului a venit după ce Sonego a făcut presiune pentru a fi întrerupt meciul și a fi tras acoperișul (la scorul 4-2 în setul trei, când meciul curgea clar spre o victorie lejeră a lui Rafa), dar mai ales din cauza icnetelor adversarului, pe care le-a scos în general după ce lovea mingea, care l-au deranjat.
Wimbledon
Kyrgios, convins că ar fi câștigat titlul la Wimbledon cu o singură condiție! De ce a depins totul
29/07/2022 LA 14:35

Cum a explicat Rafael Nadal controversa de la meciul cu Lorenzo Sonego

"Cred că m-am înșelat", a spus Nadal. El a continuat: "Am vorbit cu el cu un calm total. Am dezvăluit o situație care se întâmpla. Dacă m-aș întoarce acum la același moment, nu aș mai face-o. Îi spusesem arbitrului înainte. Arbitrul, care este unul dintre cei mai buni din lumea, aștepta schimbarea terenului pentru a-i spune ceva."
https://i.eurosport.com/2022/07/02/3402974.jpg
Rafael Nadal și-a asumat apoi greșeala: "Suntem printre colegi, care ne vedem săptămânal. Sunt niște coduri în interiorul unui teren de tenis care trebuie respectate. Cred ca am greșit să-l chem la fileu și să-i spun lucruri. Ar fi trebuit sa îi spun în momentul de schimbare al terenului. Sau să aștept să-i spună arbitrul. În timpul meciului s-au întâmplat lucruri", a explicat Nadal.
"Realitatea este că a existat o direcție clară înainte de meci, când a fost vorba despre a ști când se va trage acoperișul. Arbitrul spusese că va fi la sfârșitul unui set. Ați văzut când s-a întâmplat asta. Iar când lovește mingea la 4-3, prelungește strigătul într-un moment cheie. Asta nu se întâmplase pe tot parcursul jocului. Când lovesc din voleu și strigătul se prelungește, e enervant. Nu putem şti dacă a făcut-o voit sau nu", a adăugat spaniolul.
"Pe tot parcursul meciului, urma să ne oprim la finalul unui set. Și am fost opriți la 4-2. Nu înțeleg în niciun fel asta. Nu știu când a fost închis terenul 1, dar am senzația că a fost mai târziu. A fost presiune din partea lui pe tot parcursul meciului", a explicat Rafael Nadal.
Campionul de la Australian Open și Roland Garros a dezvăluit că după meci a avut o mică discuție cu Sonego, potrivit Marca: "Am urcat în vestiarul lui și mi-am cerut scuze".

Rafael Nadal a realizat, "fără îndoială", cel mai bun meci al său de până acum în turneu

În ceea ce privește latura sportivă, Rafa a subliniat că a fost, "fără îndoială", cel mai bun meci al său de până acum în turneu:
"Am făcut lucruri mult mai bune decât zilele trecute. Am reușit să joc mai agresiv, să merg mai mult la fileu. Sunt fericit. Am făcut un efort foarte important să fiu aici la Wimbledon. Din punct de vedere mental și fizic sunt mulțumit. Aceasta a fost o zi pozitivă pentru că am făcut un pas înainte."
În următorul tur, Nadal îl va avea în față pe Botic Van De Zandschulp, meci programat luni.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Berrettini a trecut prin "infern", după COVID-19: "Nici nu am putut să mă uit la Wimbledon"
18/07/2022 LA 08:34
Wimbledon
Ubi Tennis a ales cele mai tari ținute de la Wimbledon. Ce au scris despre cum s-a îmbrăcat Halep
16/07/2022 LA 12:47