Novak Djokovic e vechiul și noul campion de la Wimbledon. Sârbul s-a impus în fața lui Nick Kyrgios cu scorul de 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (3), după 3 ore și 4 minute de joc. Aflat la prima sa finală de Grand Slam, Kyrgios nu i-a putut face față lui Djokovic, care a fost fără doar și poate jucătorul mai bun în ultimele 3 seturi.
Sârbul, care a pierdut primul set în sferturi, în semifinală, dar și în finală la Wimbledon, și-a revenit în meci și a cucerit al 21-lea titlu de Grand Slam al carierei, al 7-lea la Wimbledon. Doar Roger Federer și Pete Sampras s-au mai impus de șapte sau mai multe ori la Wimbledon, Federer de 8 ori și Sampras de 7 ori. Kyrgios a explicat la conferința de presă motivul pentru care nu și-a putut menține sus nivelul de joc pe toată durata partidei.
CITEȘTE ȘI:
US Open
Medvedev a vorbit despre interzicerea lui Djokovic la US Open! Opinia sugestivă a liderului mondial
07/08/2022 LA 09:42

De ce crede Kyrgios că a pierdut finala de la Wimbledon în fața lui Djokovic

Nick Kyrgios a ajuns în marea finală după ce Rafa Nadal a abandonat înainte de semifinala de la Wimbledon, un meci care era așteptat cu sufletul la gură de toți fanii tenisului. Ibericul a aflat că are o ruptură abdominală de 7 milimetri și a decis să se retragă. Prin urmare, Kyrgios s-a calificat în finală fără a disputa meciul din penultimul act, iar el crede că asta l-a dezavantajat enorm în marea finală de duminică.
"Sunt foarte dezamăgit. Am avut un pic de anxietate înainte de meci. Nu știam cum va decurge finala, dar începutul de meci m-a calmat. Am jucat un prim set grozav și am simțit că aveam controlul total al meciului. El a rămas calm. Este ciudat. Am simțit că Djokovic nu a făcut nimic ieșit din comun astăzi. Pur și simplu a revenit, așa cum face întotdeauna. În momentele importante ale meciului, am simțit că nu a fost niciodată mai calm decât azi.
Este unul dintre marile sale atuuri. Nu pare niciodată emoționat. Este concentrat până la ultimul punct al meciului. Trebuie să îl felicit pentru meciul extraordinar pe care l-a făcut. Sincer să fiu, cred că anxietatea finalei, faptul că m-am odihnit prea mult pentru că nu am jucat semifinala și faptul că nu am dormit bine în seara de dinainte de finală au făcut ca astăzi să nu fie ziua mea. Da, cred că faptul că nu am jucat meciul din semifinală m-a dezavantajat mult", a spus Kyrgios la conferința de presă.
Citi Open
Meci spectacol la Washington. Kyrgios a salvat cinci mingi de meci și l-a învins pe Tiafoe
06/08/2022 LA 08:27
US Open
Djokovic ar putea primi un ajutor nesperat! Congresul american cere primirea sârbului la US Open
06/08/2022 LA 07:55