Jucătorul de 27 de ani a reușit ieri în premieră calificarea în careul de ași al unui turneu de Grand Slam, unde îl va înfrunta pe Rafael Nadal. Cele mai bune performanțe ale jucătorului australian de până acum au fost înregistrate în 2015 la Australian Open și în 2014 la Wimbledon, unde s-a oprit în sferturile de finală.
Kyrgios este într-o formă foarte bună, iar specialiști precum Mats Wilander îl văd pe australian în cea mai bună formă a carierei sale. Numărul 40 mondial a vorbit la finalul partidei despre oportunitatea de a juca într-o semifinală de Grand Slam, dar și despre gândurile sale de a renunța la sport:
"Niciodată nu am crezut că voi fi aici. Am crezut că a trecut șansa mea, în special acum câțiva ani. Sunt foarte mândru de mine și de echipa mea pentru tot ce am depășit. Astăzi nu a fost ușor. A fost foarte bine. Când am câștigat, m-am gândit cum se pot schimba lucrurile A fost o perioadă în care m-am gândit să renunț la sport. Este o realizare specială pentru mine.
Western & Southern Open
Nadal a confirmat prezența la Cincinnati. Spaniolul, pregătiri pentru ultimul Grand Slam al anului
IERI LA 21:04
Am început să am dubii față de mine. Sunt multe persoane cărora vreau să le mulțumesc. În același timp, nu vreau ca asta să se termine aici. Acum un an sau un an și jumătate, mă gândeam dacă să mai joc în continuare. Am pierdut dragostea, scânteia. Deci, câteva lucruri s-au schimbat în viața mea. Am redescoperit că am mulți oameni care vor să joc, mai am mult de dus."

Kyrgios, despre duelul cu Nadal

Australianul a vorbit în cadrul conferinței de presă și despre duelul pe care îl va disputa în semifinale în fața lui Rafael Nadal și crede că partida de mâine va fi în vizorul fanilor sportului: "Este foarte special să îl întâlnesc pe Rafa aici. Am avut bătălii adevărate pe terenul central, el a câștigat anumite partide, iar eu pe altele.
Două personalități complet diferite. Simt că ne respectăm foarte mult unul pe celălalt. Este un meci pe care toată lumea vrea să îl vadă. Probabil cel mai urmărit meci din toate timpurile. Trebuie să mă asigur că îmi pregătesc corpul."
Nick Kyrgios și Rafael Nadal se luptă mâine pe terenul central pentru un loc în marea finală de la Wimbledon.
Tenis
US Open organizează un eveniment caritabil pentru Ucraina. Nadal și Swiatek, principalele prezențe
IERI LA 16:56
Tenis
Nadal și Alcaraz, comparați de Mouratoglou! Detaliul scos în evidență de antrenorul Simonei Halep
06/08/2022 LA 05:42