Meciul dintre Kyrgios și Tsitsipas a avut parte de tot dramatismul anticipat. Încleștarea zilei de sâmbătă de la Wimbledon a consemnat trei încălcări ale regulamentului: una pentru Kyrgios pentru o obscenitate audibilă și două pentru Tsitsipas pentru abuz de minge. Australianul Pat Cash, fost jucător profesionist de tenis, a lansat un atac dur la adresa lui Kyrgios.
Campion la Wimbledon în 1987, Pat Cahs l-a acuzat pe compatriotul său că a trișat și că a coborât nivelul tenisului enorm prin ieșirile sale nespecifice pentru sportul alb. Campionul de la Wimbledon din 1987, care a vorbit în loja comentatorilor BBC, nu a fost amuzat de acțiunile lui Kyrgios și l-a criticat în termeni duri pe compatriotul său.
CITEȘTE ȘI:
Citi Open
Meci spectacol la Washington. Kyrgios a salvat cinci mingi de meci și l-a învins pe Tiafoe
06/08/2022 LA 08:27

Marele Pat Cash, atac fără precedent la Nick Kyrgios, la Wimbledon

"A fost un haos absolut, a fost norocos să treacă măcar de primul set. Ar fi trebuit să fie eliminat în primul set. Trebuie să se facă ceva în privința asta. Este doar un circ absolut, care s-a stabilit în tenis, din păcate", a spus Cash. "A adus tenisul la cel mai josnic nivel pe care îl pot vedea în ceea ce privește jocul, trișatul, manipularea, abuzul, comportamentul agresiv față de arbitri, față de arbitrii de linie", a adăugat Cash.
Drama a început la finalul primului set, când Kyrgios a fost nemulțumit de decizia arbitrului de linie. El a avut o conversație cu arbitrul de scaun, care a devenit punctul de plecare al scandalului general al întâlnirii cu Tsitsipas. Între game-uri a existat o discuție constantă din partea lui Kyrgios. Australianul a continuat gesturile sfidătoare și a făcut o reverență către public după ce o minge a lui a fost oprită de banda fileului și care apoi a căzut în terenul grecului.
El a continuat apoi să facă un gest reprezentând "bani" cu mâna în semn de laudă pentru un voleu de rever câștigător care i-a adus setul al treilea. Cash a declarat că, deși gesturile lui Kyrgios au fost amuzante, acestea nu își au locul în sport: "Este amuzant? Da, posibil. A ajuns la limita absolută acum. Jocul pe care-l face, abuzurile dint eren. Tsitsipas a fost atras direct în asta, așa că a fost distras mereu, dar pentru mine, a mers prea departe acum", a spus Cash. "Nu am nicio problemă cu un pic de spirit de joc, dar, când se ajunge la acest nivel, cred că a scăpat de sub control".
Atât Kyrgios, cât și Tsitsipas au fost amendați pentru comportamentul lor lamentabil. Tsitsipas a fost amendat cu 14.700 de dolari pentru că a lovit o minge care a ratat de puțin spectatorii, în timp ce Kyrgios, care primise deja aceeași amendă după ce a scuipat în meciul său din primul tur, a primit o amendă suplimentară de 6.000 de dolari.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/07/03/3403630.jpg
Tenis
Lovitură pentru Laver Cup, după ce Federer, Nadal și Djokovic și-au anunțat prezența! Marele absent
02/08/2022 LA 17:50
Wimbledon
Kyrgios, convins că ar fi câștigat titlul la Wimbledon cu o singură condiție! De ce a depins totul
29/07/2022 LA 14:35