Jannik Sinner a ajuns în acest an pentru prima dată în sferturile de finală la Wimbledon. Italianul a cedat în fața lui Novak Djokovic, care s-a impus în 5 seturi, scor 5-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-2, dar este limpede că a făcut unul dintre cele mai bune turnee ale sale de până acum.
Printre alții, Sinner i-a învins pe iarba de la All England Club pe Carlos Alcaraz, care a impresionat pe toată lumea în acest an, în care a doborât numeroase recorduri și s-a impus în mai multe turnee.
Italianul de 20 de ani a câștigat cu 6-1, 6-4, 6-7 (8), 6-3, iar victoria l-a bucurat foarte tare pe Nicolas Pietrangeli. Fostul jucător de tenis s-a arătat extrem de încântat de succesul lui Sinner în fața ibericului, despre care a spus că este arogant.
Tenis
Simona Halep și-a aflat programul de la Cincinnati, ultimul turneu de pregătire pentru US Open
IERI LA 05:42
"Jannik este un fenomen. A jucat ca un adevărat campion și i-a dat o lecție arogantului Alcaraz. Principala forță a lui Jannik este mentalitatea luii. Mi-a plăcut mult jocul. Putem spune că Sinner vs Alcaraz ar putea fi Djokovic vs Nadal al viitorului.
Împotriva lui Nole, i-am dat lui Sinner 45% șanse de câștig. În tenis, experiența nu contează și are toate calitățile necesare pentru a reuși", a declarat Pietrangeli, citat de welovetennis.fr.
Citește și:

Jannik Sinner, pentru prima dată în sferturi la Wimbledon

Jannik Sinner a înregistrat cel mai bun parcurs al carierei la Wimbledon, unde nu trecuse de primul tur până anul acesta. Italianul a ajuns pentru a treia oară în sferturile de finală ale unui Grand Slam, primele două apariții venind la Australian Open și Roland Garros.
După meciul cu Novak Djokovic, în care a cedat după 3 ore și 39 de minute, Sinner a realizat un rezumat al înfrângerii sale în fața lui Nole, punctând mai multe aspecte care l-au marcat.
"A fost un meci foarte dificil. Știam asta dinainte să pășesc pe teren. Am jucat foarte bine, dar Nole a ridicat nivelul din al treilea set. În al cincilea set am jucat corect, dar am ratat loviturile câștigătoare. Pot să fiu mândru că am ajuns atât de departe. Sunt sigur că asta îmi va oferi multă încredere pe viitor.
Când ai două seturi în față, ești motivat să câștigi. În al treilea set, situația s-a schimbat. A făcut câteva puncte bune și a crescut. Din acel moment a fost mai bun decât mine. Cum am spus și înainte, în al cincilea set am jucat corect, dar a fost superior. A trebuit să fac altceva pentru că Nole a fost cel care conducea punctele.
Când știi că ești în fața unui jucător de această calitate, știi că vei juca pe terenul central cu mulți oameni în tribune. Să joc împotriva unor jucători ca Djokovic este minunat, deoarece sunt o persoană care își impune provocări și căreia îi place să concureze.
Mă antrenez mereu să joc meciuri de acest calibru. Știu că am multe de îmbunătățit, dar cred că pot fi fericit după turneul pe care l-am făcut. Asta e tenisul", a spus sportivul de pe locul 13 ATP.
https://i.eurosport.com/2022/07/05/3404771.jpg
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
National Bank Open
Alcaraz, out de la Montreal! Ibericul a pierdut o dispută maraton, în care a ratat minge de meci
10/08/2022 LA 18:56
Tenis
Nadal și Alcaraz, comparați de Mouratoglou! Detaliul scos în evidență de antrenorul Simonei Halep
06/08/2022 LA 05:42