Rafa Nadal a reușit performanța de a-l învinge accidentat pe Taylor Fritz, în sferturile Wimbledon 2022. Testele ulterioare au relevat o ruptură de 7 milimetri în zona abdominală pentru "Matador", astfel că acesta a fost nevoit să abandoneze înainte de semifinala cu Kyrgios.
Retragerea celui mai titrat jucător din istorie duce la o situație delicată pentru deținătorii de drepturi TV, care se văd privați de un meci care ar fi creat o audiență uriașă. În plus, Kyrgios va fi mult mai odihnit în probabila finală cu Djokovic, de duminică. În atare condiții, sub o presiune uriașă, organizatorii Wimbledon sunt tentați să schimbe regula începând cu ediția de anul viitor: un jucător care pierde va avea statutul de "lucky loser" (caz existent în debutul turneului, până la startul competițiilor) și va evolua în continuare, în următorul tur. Taylor Fritz, care ar fi beneficat în cazul nostru de acest "bonus", s-a declarat deja împotriva unei astfel de reglementări, considerând că, dacă nu a demonstrat pe teren, nu are ce căuta mai departe la Wimbledon.

De ce prezența unui lucky loser mai departe, în turneele de tenis, ar fi o mare greșeală

Wimbledon
Kyrgios, convins că ar fi câștigat titlul la Wimbledon cu o singură condiție! De ce a depins totul
29/07/2022 LA 14:35
The Guardian a analizat din mai multe puncte de vedere această posibilă schimbare de regulament și atrage atenția asupra pericolelor care vin odată cu ea. Astfel, un jucător poate ajunge să câștige un turneu chiar dacă pierde mai multe meciuri, o situație aberantă. Nu în ultimul rând, s-ar crea un climat propice trucării meciurilor pentru pariuri: un favorit poate ceda pe teren o partidă, având garanția - după ce s-a înțeles în prealabil cu oponentul - că acesta se va retrage și îi va permite să continue în turneu.
"A face acest lucru când turneul începe ar înseamna că un jucător ar putea câștiga, teoretic, titlul după ce a pierdut de două ori, dacă are șansa să beneficieze de două abandonuri ale adversarilor.
În plus, dacă Fritz ar fi fost învins cu ușurință de Nadal, mai degrabă decât să meargă până în setul decisiv, trimiterea lui pentru a-l înfrunta pe Kyrgios ar părea și mai absurdă.
Fritz are dreptate. Dacă nu a fost suficient de bun pentru a-l învinge pe Nadal, nu ar fi trebuit să treacă mai departe. Și, dacă se oferă posibilitatea ca cineva să poată trece mai departe atunci când pierde un meci, s-ar putea ajunge la un risc mai mare de aranjare a meciurilor. Oricât de puțin probabil ar părea, ce ar împiedica un favorit înainte de meci să se înțeleagă cu un adversar, să piardă un meci în mod deliberat, știind că celălalt jucător se va retrage și i-ar permite să treacă?", se întreabă jurnaliștii de la The Guardian.
Singura semifinală de azi de pe tabloul masculin de concurs, Djokovic - Norrie, e în direct pe Eurosport și Eurosport Player, de la ora 17:00. Finala va fi duminică, iar acolo e deja calificat din oficiu Nick Kyrgios.
Wimbledon
Berrettini a trecut prin "infern", după COVID-19: "Nici nu am putut să mă uit la Wimbledon"
18/07/2022 LA 08:34
Wimbledon
Ubi Tennis a ales cele mai tari ținute de la Wimbledon. Ce au scris despre cum s-a îmbrăcat Halep
16/07/2022 LA 12:47