Mats Wilander a susținut după jocul disputat de Rafael Nadal în turul 2 la Wimbledon, cu Ricardas Berankis, căjucătorii de rang inferior văd iarba ca pe o oportunitate de a obține un rezultat pozitiv împotriva celui mai bun tenismen din toate timpurile. Dar expertul Eurosport a adus, totodată,și un omagiu longevității omului care deține 22 de titluri de Grand Slam.
Nadal și-a asigurat un loc în turul 3 la Wimbledon fără să fi impresionat contra lituanianului. Rezultatul de la final a însemnat însă a 307-a victorie a spaniolului la un turneu de Grand Slam. Performanța îl plasează pe locul patru în topul tuturor timpurilor, în urma lui Roger Federer (369), Serena Williams (365) și Novak Djokovic (329).
Wimbledon
Kyrgios, convins că ar fi câștigat titlul la Wimbledon cu o singură condiție! De ce a depins totul
29/07/2022 LA 14:35

Mats Wilander: "Cea mai proastă suprafață". Jucătorii văd iarba ca pe o șansă mai bună să-l bată pe Rafael Nadal

Mats Wilander și-a exprimat admirația față de longevitatea spaniolului: "Au fost ani când Rafa nu a putut să joace la Wimbledon, dar continuă să revină. Consecvența turneelor ​​jucate de Roger, Rafa și Novak în Grand Slam-uri este de necrezut."
https://i.eurosport.com/2022/07/01/3401636.jpg
Nadal a recunoscut după jocul de vineri seara faptul că pauza forțată care a apărut în setul patru, din cauza ploii, a fost benefică pentru el. Wilander a lăudat însă capacitatea lui Rafa de a-și duce treaba până la capăt și pe cea mai proastă suprafață de joc pentru el, iarba. Suedezul, de șapte ori câștigător de Grand Slam, a adăugat că jucătorii de rang inferior văd gazonul ca pe un mare oportunitate împotriva lui Nadal:
"Are 36 de ani; are acea bandă pe mușchiul abdominal; are o problemă cu piciorul. Cred că este bine... să iei o pauză, iar apoi să poți ieși și să joci așa de bine cum a făcut-o el. Să câștigi meciuri probabil pe cea mai proastă suprafață a lui din multe puncte de vedere, chiar dacă a câștigat mai multe titluri la Wimbledon decât Australian Open.
Terenurile de iarbă pot însemna o egalizare pentru mulți dintre jucătorii de rang inferior. Ei cred că ar putea avea o mică șansă aici să-l învingă chiar și pe cel mai mare tenismen din toate timpurile."
Nadal își continuă parcursul la Wimbledon sâmbătă, în turul 3, într-o partidă cu italianul Lorenzo Sonego.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Berrettini a trecut prin "infern", după COVID-19: "Nici nu am putut să mă uit la Wimbledon"
18/07/2022 LA 08:34
Wimbledon
Ubi Tennis a ales cele mai tari ținute de la Wimbledon. Ce au scris despre cum s-a îmbrăcat Halep
16/07/2022 LA 12:47