MARCA a anunțat azi că rezultatele testelor medicale efectuate de Rafael Nadal la Wimbledon au arătat că ibericul suferă o ruptură de șapte milimetri la unul dintre mușchii abdominali, dar nu are de gând să renunțe la semifinala pe care urmează s-o joace cu Nick Kyrgios vineri. Acest caz este similar cu US Open 2009, când Nadal a început cu o ruptură de 6 mm și a terminat cu una de 26 mm și o înfrângere în semifinale.
Rafa ar putea risca o accidentare gravă, care să îi compromită șansele de a mai juca tenis în 2022: "Nu știu, am nevoie de informațiile corecte, pe care mi le vor oferi testele. Trebuie să îi ascult pe cei care se pricep, nu e o decizie pe care să o pot lua singur. La nivel de corp, am nevoie de puțină odihnă, dar nu știu exact ce probleme sunt la abdomen. Sunt îngrijorat pentru că am mai trecut prin asta, știu ce a însemnat în trecut o durere în această zonă", a spus Rafa ieri, după meciul cu Fritz.
CITEȘTE ȘI:
Tenis
Andy Roddick știe cine e jucătorul care se poate compara cu Federer, Nadal & Djokovic: "E singurul"
ACUM O ZI

Mats Wilander, uluit de decizia lui Nadal la Wimbledon

"Nadal este foarte talentat din punct de vedere tactic. Cred că a știut că îl poate învinge pe Taylor Fritz în ciuda accidentării, chiar dacă nu este 100% din punct de vedere fizic. Dar, în același timp, faptul că nu ești la sută la sută din punct de vedere fizic înseamnă că poți lovi mingea mai bine, deoarece ești mai relaxat și îți este mai clar cum trebuie să joci: nu poți lovi tare primul serviciu, așa că trebuie să pui mingea în joc, iar apoi să lucrezi punctul de acolo. Sunt complet uimit că vrea să joace semifinala în condițiile în care are acea ruptură abdominală, pentru că am crezut că se va retrage spre finalul primului set în meciul cu Fritz. L-a câștigat cumva pe al doilea, iar apoi părea că se simte din ce în ce mai bine, e ceva nemainîntâlnit", a spus Mats Wilander.
"Cea mai importantă parte este că nu i-a afectat mișcarea în teren. Aceasta este cea mai mare diferență atunci când ești accidentat: dacă nu poți alerga, este dificil să termini meciul. Dar nu poți doar să servești, să lovești un rever cu două mâini sau un forehand cu top-spin. Ar fi trebuit să fie suficient de bun pentru a câștiga? Nu, nu cred că da. Taylor Fritz, nu sunt sigur cum se simte. Te poți obișnui să joci cu dureri și să nu fii 100%. Cu asta, cred că ne putem obișnui cu toții. Diferența este să crezi dacă mai ai sau nu o șansă de a câștiga. Este foarte ușor să găsești o scuză. Rafa găsește cumva intensitatea de a câștiga meciul chiar dacă nu este 100%", a mai spus septuplul câștigător de Grand Slam.
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și e în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/07/07/3406173.jpg
Western & Southern Open
Nadal a confirmat prezența la Cincinnati. Spaniolul, pregătiri pentru ultimul Grand Slam al anului
10/08/2022 LA 21:04
Tenis
US Open organizează un eveniment caritabil pentru Ucraina. Nadal și Swiatek, principalele prezențe
10/08/2022 LA 16:56