Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Matteo Berrettini a comentat decizia ATP de a nu acorda puncte la Wimbledon! "Nimeni nu ne-a cerut părerea"

Bianca Dumitru

Publicat 15/06/2022 la 13:28 GMT+3

Matteo Berrettini a vorbit despre retragerea punctelor de clasament de la competiția de la All England Club. Italianul a descris situația drept "nedreaptă".

Matteo Berrettini

Credit imagine: Getty Images

Matteo Berrettini va juca, de la finalul acestei luni, la cel de-al treilea turneu de Grand Slam al anului, Wimbledon, competiție la care sportivii ruși și belaruși au fost interziși, în contextul războiului izbucnit în urmă cu mai bine de 100 de zile în Ucraina.
Înaintea turneului de la All England Club, de la care ATP și WTA au decis să retragă punctele de clasament, campionul de la Stuttgart a comentat decizia organizatorilor de a nu acorda puncte.
Berrettini, finalist în ediția din 2021 a turneului de la Wimbledon, este unul dintre cei mai afectați de hotărârea ATP. Italianul a spus că decizia este nedreaptă și îl pune într-o situație complicată pentru că, deși a jucat foarte bine pe iarbă, nu va putea profita de acest lucru.
"Este o situație foarte dificil de gestionat pentru toată lumea. În primul rând, oamenii suferă în Ucraina. În cazul meu, este și complicat pentru că am jucat foarte bine pe iarbă, dar nu contează cât de bine joc anul acesta la Wimbledon.
Voi coborî în clasament și cred că asta este nedrept. Dacă clasamentul ar fi funcționat normal, cu cât jucam mai mult și mai bine, cu atât eram mai sus în clasamentul. Cred că au eliminat această regulă și nu sunt de acord cu asta", a spus Berrettini, citat de As.com.
În plus, sportivul de pe locul 10 ATP a spus și că hotărârea privind neacordarea punctelor a fost luată în mod unilateral, jucătorilor nefiindu-le cerută părerea:
"Nimeni nu ne-a contactat, nimeni nu ne-a cerut părerea și cred că nu trebuia făcut așa. Poate ar trebui să facem ceva pentru a evita astfel de decizii, deoarece cred că este cea mai importantă decizie pe care ATP a luat-o în ultimii 20 de ani", a adăugat Matteo Berrettini. https://as.com/tenis/berrettini-explota-por-el-ranking-en-wimbledon-es-injusto-n/
Citește și:

Djokovic a criticat decizia organizatorilor de la Wimbledon

Novak Djokovic a criticat decizia organizatorilor de la Wimbledon, care nu vor permite participarea jucătorilor și jucătoarelor din Rusia și Belarus. Djokovic, campionul din 2021 de la Wimbledon, a vorbit recent despre acest subiect, fiind de părere că decizia de a îi interzice pe ruși și bieloruși este greșită:
"Într-o notă personală, fără a avea șansa de a îmi apăra cele 4000 de puncte din Australia și de la Wimbledon, am fost afectat de această decizie. În urmă cu câteva zile am aflat că există un document din partea guvernului englez pentru All England Club în care se recomandă mai multe lucruri. Nu a fost o singură opțiune.
Nu au discutat cu nimeni din ATP sau cu jucătorii, nici măcar cu jucătorii ruși și bieloruși. Să comunice și să vadă dacă există un numitor comun, dacă se poate face un compromis, să încerce să rezolve lucrurile. Cred că este o decizie greșită", a spus Djokovic.
Sârbul crede că s-a ajuns în acest punct din cauza lipsei de comunicare din partea organizatorilor de la Wimbledon. Numărul 1 mondial crede că existau soluții mult mai bune pentru a rezolva această situație:
"Am auzit recomandări din partea WTA și ATP, ca jucătorii și jucătoarele din Belarus, Ucraina și Rusia să joace un fel de turneu demonstrativ în timpul unui Slam sau ceva asemănător. Sau ca cineva să joace la dublu mixt iar premiile să meargă către victimele din Ucraina. Au fost mai multe idei, dar nu a existat, din păcate, o comunicare bună dinspre Wimbledon. Din acest motiv cred că e greșit.
Există soluții mai bune decât să iei punctele și să nu permiți jucătorilor să câștige sau să își apere punctele, toată lumea e afectată. Pentru mine și pentru restul jucătorilor care s-au descurcat anul trecut, nu numai că nu vom putea câștiga puncte, dar nici nu le putem apăra. Sunt jucători care nu vor avea șansa de a câștiga puncte. Este o situație ciudată", a adăugat Novak Djokovic.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo