Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Medvedev se teme că nu va putea juca la Wimbledon din cauza războiului din Ucraina! "Situația e imposibil de ignorat"

Bianca Dumitru

Actualizat 25/03/2022 la 10:20 GMT+2

Înainte de debutul la Miami Open, Daniil Medvedev a vorbit despre situația din Ucraina, țară invadată de armata rusă de mai bine de o lună, spunând că se teme că nu va mai putea juca tenis din cauza războiului.

Daniil Medvedev

Credit imagine: Getty Images

Daniil Medvedev a comentat, la conferința de presă susținută înainte de debutul său la ediția din acest an a Miami Open, situația în care se află sportivii ruși după războiul declanșat în Ucraina.
După ce ministrul englez al Sportului, Nigel Huddleston, a spus că rușii ar putea fi nevoiți să dea "un fel de asigurare că nu sunt susținători ai invaziei" pentru a putea juca la Wimbledon, tenismenul de pe locul 2 ATP a recunoscut că se teme că nu va putea juca la anumite turnee din cauza evenimentelor din ultima lună.
Medvedev a amintit că el își dorește să fie pace și a precizat că următorul turneu la care va participa este cel de la Monte Carlo, programat în perioada 9-17 aprilie, care va fi transmis în direct de Eurosport și Eurosport Player.
"Încerc să iau totul pas cu pas, turneu cu turneu. Adică există reguli diferite de la competiție la competiție, regulamente care îmi dau sau nu voie să joc. Asta e, să fiu sincer, tot ce am de spus. Va fi la fel la fiecare turneu.
Următoarea competiție la care voi merge după Miami Open este ceaa de la Monte Carlo, unde în acest moment sunt rezident, îmi place acel turneu.
Nu am niciun răspuns referitor la Wimbledon. Toată lumea știe ce se întâmplă, situația din Ucraina este, desigur, imposibil de ignorat, dar mereu am spus că lumea are păreri diferite. Întotdeauna eu am spus că sunt pentru pace.
Este foarte greu în viață să vorbești despre ce este corect și ce nu este. Desigur, am propriile mele opinii pe diferite subiecte, dar prefer să vorbesc despre ele cu familia mea, cu soția mea, cu care uneori pot fi în dezacord, dar putem discuta", a declarat Daniil Medvedev, înainte de debutul la Miami Open.
Rusul de pe locul 2 ATP îl va înfrunta în turul 2 al competiției americane pe Andy Murray, cel care l-a învins noaptea trecută pe Federico Delbonis, în două seturi, scor 6-7 (4), 1-6, după o oră și 29 de minute de joc, în turul inaugural.
Citește și:

"Aștept momentul în care vom putea purta steagul din nou lângă nume"

La începutul acestei luni, Daniil Medvedev a dat start unui întreg val de reacții după ce a decis să-și șteargă steagul Rusiei de pe contul personal de Instagram. Tenismenul a recurs la acest gest la o săptămână de la invazia armatei ruse în Ucraina, pentru a se distanța de război.
Înainte de a face asta, Medvedev a aflat de la Federația Internațională de Tenis că va putea în continuare să joace în circuit la orice turneu, dar fără a avea steagul Rusiei alături de nume, așa cum s-a întâmplat până acum la finalul lunii februarie.
Medvedev a comentat această măsură, spunând că își dorește ca statutul de "sportiv neutru" să fie temporar. "Sarcina noastră este să dezvoltăm tenisul în țările din care fiecare dintre noi provine și în întreaga lume, pentru asta trebuie să joci tenis săptămână de săptămână la fiecare turneu.
În momentul de față, singura modalitate de a continua este să joc fără steag, iar eu voi respecta această regulă. Sper însă ca această măsură să fie temporară. Aștept momentul în care vom putea purta steagul din nou lângă numele noastre, ale sportivilor ruși", a declarat Daniil Medvedev.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo