Articol scris de Adrian Cristea
Deși au reușit să se califice în semifinalele competiție de dublu, după un meci excelent în sferturi cu o victorie în 5 seturi (6-3, 6-7, 6-1, 3-6, 6-4), perechea britanico-americană Joe Salisbury/Rajeev Ram, a trecut printr-un moment tensionat în finalul celui de-al doilea set, la scorul de 5-5. La scorul de 40-30, au avut șansa să facă break-ul, iar voleul trimis de Roger-Vasselin a părut că a fost prea lung. Intervenția sistemului Hawkeye a decis totuși că mingea a mușcat linia de fund, punctul fiind acordat perechii franceze Nicolas Mahut și Edouard Roger-Vasselin.
Wimbledon
Kyrgios, convins că ar fi câștigat titlul la Wimbledon cu o singură condiție! De ce a depins totul
29/07/2022 LA 14:35

Salisbury și Ram au refuzat să mai joace și au cerut intervenția supervizorului

În discuția care a urmat, Salisbury i-a transmis arbitrului de scaun că mașinăria a greșit și nu va reîncepe meciul până când aceasta nu e repornită. Nici americanul Rajeev Ram nu a fost foarte bucuros în urma deciziei, solicitând și el oprirea sistemului, pentru că "aici nu suntem în viitor". Aceștia au solicitat chiar prezența supervizorului pe teren, încercând să îl convingă și pe acesta de eroarea Hawkeye-ului; li s-a transmis să continue meciul din acel punct, urmând să se facă o investigație ulterior.
Joe și Rajeev au reluat partida, dar au fost evident afectați de decizie, pierzând setul al doilea la tiebreak. S-au mobilizat însă exemplar în setul 3, pe care l-au câștigat cu 6-1, deși au primit între timp și decizia finală a supervizorului care își încheiase investigația: decizia sistemului a fost corectă!
Francezii Mahut și Roger-Vasselin au profitat de situație și au împins meciul în setul decisiv, adjudecându-si setul 4 cu 6-3, însă nu au reușit să îi elimine pe favoriții principali. Dublu câștigătorii de Grand Slam (Australian Open 2020 și US Open 2021), Ram și Salisbury s-au impus în decisiv cu 6-4, trecând astfel în semifinale, în încercarea de a câștiga primul lor titlu la Wimbledon. Pentru un loc în finală, Ram și Salisbury vor juca împotriva australienilor Matthew Ebden și Max Purcell.
Sistemul Hawkeye este folosit în tenis încă din 2006. Tehnologia folosește șase sau mai multe camere conectate la un computer, care sunt plasate în puncte cheie ale terenurilor de joc. Acestea funcționează înregistrând în timp real imagini din timpul jocului, urmărind traiectoriile mingilor pentru a determina, în situații la limită, dacă o minge este în teren sau în afara lui. Unghiurile camerelor sunt ulterior combinate pentru a produce o reprezentare 3D a traiectoriei mingii, care apare și pe ecranele urmărite de public.
Wimbledon
Berrettini a trecut prin "infern", după COVID-19: "Nici nu am putut să mă uit la Wimbledon"
18/07/2022 LA 08:34
Wimbledon
Ubi Tennis a ales cele mai tari ținute de la Wimbledon. Ce au scris despre cum s-a îmbrăcat Halep
16/07/2022 LA 12:47