Partidele cu Taylor Fritz par a fi un adevărat blestem pentru Nadal. În finala de la Indian Wells, Rafa a refuzat să abandoneze în disputa cu americanul, iar acest lucru s-a tradus în agravarea accidentării la abdomen, care l-a privat de participarea la aproape jumătate din sezonul de zgură. Acum, în penultimul act de la Wimbledon, Rafa a acuzat din nou probleme în acea zonă, încă de la mijlocul primului set. A strâns din dinți, deși din loja sa i s-a cerut să renunțe și, fără a putea servi la potențial maxim, a reușit totuși să câștige o partidă epică: 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6 (10/4), după 4 ore și 20 de minute de joc.
La final, Rafa a recunoscut că nu știe cum a reușit să câștige o astfel de partidă, în care nu doar serviciul a fost afectat, ci și backhandul. Din fericire pentru spaniol, a fost ajutat de un forehand uriaș, care l-a ajutat să obțină peste 40 de lovituri direct câștigătoare.
"Nu știu cum am câștigat. Îmi place foarte mult să joc aceste jocuri, în fața acestei mulțimi. A fost o după-amiază grea, împotriva unui mare jucător și tot meritul lui Taylor, care a jucat bine tot anul. Nu a fost un joc ușor și mă bucur că sunt în semifinale. Corpul este bine, dar e ceva în neregulă cu abdomenul. De la 3-1 în primul set, de fiecare dată când am servit am fost biciuit acolo jos. Mă gândeam că nu voi reuși să termin meciul. Este adevărat că atât tatăl meu, cât și sora mea mi-au tot cerut să renunț. Dar energia curții m-a ajutat. Nu este ușor să abandonez de la o competiție precum Wimbledon", a spus Nadal în conferința de presă de după partida cu Fritz.
Wimbledon
Kyrgios, convins că ar fi câștigat titlul la Wimbledon cu o singură condiție! De ce a depins totul
29/07/2022 LA 14:35

Va juca sau nu Nadal în semfinalele Wimbledon 2022?

Prezența lui Nadal în semifinale e sub semnul întrebării, în contextul în care e foarte posibil ca medicii să îi interzică să participe. Rafa ar putea risca o accidentare gravă, care să îi compromită șansele de a mai juca tenis în 2022.
"Nu știu, am nevoie de informațiile corecte, pe care mi le vor oferi testele. Trebuie să îi ascult pe cei care se pricep, nu e o decizie pe care să o pot lua singur. La nivel de corp, am nevoie de puțină odihnă, dar nu știu exact ce probleme sunt la abdomen. Sunt îngrijorat pentru că am mai trecut prin asta, știu ce a însemnat în trecut o durere în această zonă", a mai spus Rafa.
Nick Kyrgios a etalat un joc impresionant pe iarbă în ultimele săptămâni. Cu un serviciu uluitor și un forehand năpraznic, australianul pare că în sfârșit și-a găsit prioritățile. E mult mai conectat la ce are de făcut pe teren și pare că tenisul a devenit, în sfârșit, o prioritate. Deși va fi la prima semifinală de Grand Slam a carierei, jucătorul de la Antipozi e un adeversar teribil, e convins cel mai titrat jucător din istoria tenisului.
"Sper să fiu pregătit să joc cu Nick. Este un jucător grozav pe toate suprafețele, dar mai ales pe iarbă și trebuie să fiu 100% pentru a avea o șansă", a concluzionat "Matadorul".
Partida Rafa Nadal - Nick Kyrgios este programată pentru vineri, la Wimbledon, și va putea fi urmărită în direct pe Eurosport și Eurosport Player. În cealaltă semifinală se întâlnesc Novak Djokovic, marele favorit al competiției, și britanicul Cameron Norrie.
Wimbledon
Berrettini a trecut prin "infern", după COVID-19: "Nici nu am putut să mă uit la Wimbledon"
18/07/2022 LA 08:34
Wimbledon
Ubi Tennis a ales cele mai tari ținute de la Wimbledon. Ce au scris despre cum s-a îmbrăcat Halep
16/07/2022 LA 12:47