Nick Kyrgios s-a arătat foarte optimist joi, după ce a trecut de Filip Krajinovic și s-a calificat în turul 3 la Wimbledon. Australianul a fost într-o dispoziție foarte bună de joc, dar și la vorbă, după ce s-a impus cu 6-2, 6-3, 6-1, într-o oră și 25 de minute. El a adunat 49 de mingi câștigătoare și 24 de ași.
Înainte de a-l înfrunta pe Stefanos Tsitsipas în turul al treilea, Kyrgios s-a arătat plin de încredere:
Wimbledon
Kyrgios, convins că ar fi câștigat titlul la Wimbledon cu o singură condiție! De ce a depins totul
29/07/2022 LA 14:35
"Am jucat un tenis foarte bun în ultima lună și am fost foarte surprins de felul în care am evoluat în primul tur, nu așa cum mi-aș fi dorit (n.r. împotriva lui Paul Jubb). Astăzi am fost în zona mea de confort, limbajul corpului a fost grozav, am jucat bine.
Vreau doar să reamintesc tuturor că sunt destul de bun. Sunt doar fericit. Am muncit din greu și, așa cum am spus, m-am pregătit bine pentru acest turneu. A fost marcat în calendarul meu aproape tot anul și sunt atât de încântat să fiu aici din nou. În general, este turneul la care am cea mai bună șansă de a câștiga un Grand Slam, din toate cele patru."
Am vrut doar să le demonstrez oamenilor că sunt foarte bun. Simt că nu am respectul pe care îl merit uneori
În primul tur, Nick Kyrgios a avut parte de un meci extrem de controversat. După câteva minute de joc a numit-o pe una dintre arbitrele de linie "o sifonară fără fani". Iar mai târziu, după ce un suporter l-a tachinat în mai multe rânduri, australianul a scuipat către el.
https://i.eurosport.com/2022/06/29/3401051.jpg

Nick Kyrgios, analizat de Barbara Schett după gestul din primul tur

După incidentul său controversat cu fanul, Barbara Schett a declarat la microfonul Eurosport: "Ei bine, se pare că ori de câte ori Nick Kyrgios este pe teren, se întâmplă ceva, mai ales în ultima vreme, când tensiunea se adună. Părea că un fan l-a hărțuit sau nu era mulțumit de cineva.
Modul în care a scuipat în direcția fanului nu este corect și nu sunt sigură de ce a făcut asta. Pentru el, întotdeauna este important să elibereze cumva tensiunea, dar cu siguranță nu este locul unde să faci așa ceva. Nu există un loc nicăieri unde să faci așa ceva.
De fiecare dată, nu vorbim doar despre tenisul lui, ci vorbim despre cum se comportă el pe teren. Când va învăța? Aceasta este întrebarea."
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Berrettini a trecut prin "infern", după COVID-19: "Nici nu am putut să mă uit la Wimbledon"
18/07/2022 LA 08:34
Wimbledon
Ubi Tennis a ales cele mai tari ținute de la Wimbledon. Ce au scris despre cum s-a îmbrăcat Halep
16/07/2022 LA 12:47