Nick Kyrgios este pregătit să facă un turneu mare la Wimbledon, după ce a avut parte de rezultate bune pe iarbă înaintea Grand Slam-ului de la Londra. Cu toate acestea, Kyrgios nu a ratat ocazia de a critica organizatorii de la All England Club, australianul fiind nemulțumit de decizia acestora de a păstra formatul "cel mai bun din cinci seturi" și în cadrul probei de dublu.
Kyrgios crede că există riscul ca meciurile să fie lungi și să pună în pericol prestațiile sale în cadrul probei de simplu, Wimbledon fiind singurul turneu de Grand Slam unde partidele de dublu se desfășoară în acest format.
"Chiar nu sunt nerăbdător să joc meciuri de dublu în formatul cel mai bun din cinci seturi. Cred că este cel mai stupid lucru posibil. Nu știu de ce este așa. Nimeni nu vrea să joace cinci seturi la dublu, nimeni nu vrea să vadă cinci seturi la dublu.
Wimbledon
Kyrgios, convins că ar fi câștigat titlul la Wimbledon cu o singură condiție! De ce a depins totul
29/07/2022 LA 14:35
Acesta este motivul pentru care nu am jucat înainte. Nu are sens, deoarece m-am descurcat mereu bine la simplu aici. În ziua mea liberă există posibilitatea de a juca cinci seturi la dublu", a spus Kyrgios la conferința de presă.
Citește și:

Nick Kyrgios, încrezător înaintea turneului de la Wimbledon

Nick Kyrgios a avut prestații bune anul acesta pe iarbă. Australianul a jucat două semifinale, la Stuttgart și Halle, iar acum speră să aibă un parcurs cât mai lung la Wimbledon:
"Știu că dacă servesc bine și joc bine, pot bate pe oricine. I-am cam bătut pe toți de pe tabloul principal. Am jucat împotriva unor jucători din top 10 în acest an și i-am făcut să arate banali.
Știu unde se află jocul meu. Știu că dacă mă simt încrezător, joc bine, sunt capabil să aprind acea scânteie oricând", a mai spus australianul.
Cel mai bun rezultat al lui Kyrgios la Wimbledon a venit în anul 2014, când avea 19 ani. Australianul l-a învins la vremea respectivă pe Rafael Nadal și a ajuns până în sferturile de finală.
În primul tur de la Wimbledon, Kyrgios îl va întâlni pe britanicul Paul Jubb (219 ATP). De asemenea, el va participa și în proba de dublu alături de Thanasis Kokkinakis, cei doi urmând să întâlnească în primul tur perechea Bedene/Kwon.
https://i.eurosport.com/2022/06/26/3399261.jpg
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Wimbledon
Berrettini a trecut prin "infern", după COVID-19: "Nici nu am putut să mă uit la Wimbledon"
18/07/2022 LA 08:34
Wimbledon
Ubi Tennis a ales cele mai tari ținute de la Wimbledon. Ce au scris despre cum s-a îmbrăcat Halep
16/07/2022 LA 12:47