Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nick Kyrgios nu se simte avantajat de retragerea lui Nadal de la Wimbledon: "Am avut o noapte foarte proastă"

Bianca Dumitru

Publicat 08/07/2022 la 20:21 GMT+3

Nick Kyrgios a beneficiat de retragerea lui Rafael Nadal de la Wimbledon, calificându-se pentru prima dată în carieră într-o finală de Grand Slam. Australianul a vorbit despre lupta pentru trofeu și despre relația pe care o are cu tenisul.

Kyrgios, în prima semifinală de Grand Slam a carierei! Rezumatul meciului câștigat cu Garin

Nick Kyrgios s-a calificat în finala turneului de la Wimbledon fără a juca semifinala, după ce Rafael Nadal a decis să se retragă din cauza problemelor medicale cu care s-a confruntat încă din timpul sfertului cu Taylor Fritz.
Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, australianul a dezvăluit cum a fost pentru el noaptea trecută, după ce a aflat că nu îl va mai înfrunta pe Rafa. Sportivul de pe locul 40 ATP a spus că nu se simte avantajat de faptul că a avut o zi în plus de odihnă.
"M-am gândit la asta noaptea trecută. Evident, lumea crede că asta îmi aduce o zi de odihnă în plus. Pentru organism e însă un șoc. Astăzi, însă, voi încerca să mă antrenez mai mult. În turneele de Grand Slam, ai nevoie să joci meciuri ca să ai adrenalină.
Va trebui, însă, să joc finala fără să fi avut experiența semifinalei. În același timp, nu e rău să lași corpul să se odihnească. Am petrecut o noapte foarte proastă. N-am dormit decât o oră. Eram deja foarte nervos, deși de obicei nu sunt. Sper că voi dormi mai bine noaptea asta", a spus Kyrgios.
Australianul a vorbit și despre relația pe care o are cu tenisul, explicând că are momente în care urăște acest sport, dar că sunt și momente în care adoră competiția.
"Există fără îndoială momente în care urăsc acest sport, dar sunt și altele în care mă simt unul dintre cei mai competitivi sportivi pe care îi știu. Iar atunci, îmi place tenisul, însă de fapt îmi place pur și simplu competiția. Îmi place să înfrunt pe cineva și îmi place aspectul victorie/înfrângere al sportului în general.
Sigur este că, victorie sau înfrângere duminică (n.r. în finală), voi fi fericit. Să ajung în finala unui turneu de Grand Slam este în sine o reușită care nu mi se părea la îndemână, mai ales la 27 de ani", a adăugat sportivul.
Citește și:

Nick Kyrgios: "Sunt cel mai neiubit dintre australieni"

Nick Kyrgios a fost întrebat și cum se va simți dacă va reuși să câștige finala, alăturându-li-se marilor campioni ai Australiei, Kyrgios a spus că nu are o relație prea bună cu foștii jucători australieni, care nu vorbesc deloc frumos despre el și nu îl susțin.
"Acești mari campioni australieni nu au fost niciodată prea simpatici cu mine. Nu prea m-au susținut. Nu m-au susținut în ultimele două săptămâni. E neplăcut să citești lucrurile pe care ei le spun despre mine.
Singurul campion australian care m-a susținut întotdeauna este Lleyton Hewitt. Este căpitanul nostru de Cupa Davis și știe că eu funcționez în felul meu. Sunt fără îndoială cel mai neiubit printre jucătorii australieni. El știe să se distanțeze și să mă lase să fiu eu însumi. Îmi trimite doar din când în când mesaje ca să-mi spună 'continuă' sau 'bine jucat'.
E mare păcat, fiindcă nu primesc niciun sprijin de la niciun alt fost campion australian. E ciudat, parcă au o obsesie nesănătoasă să vrea să mă desconsidere. Nu știu de ce nu mă iubesc, dacă le e frică de mine...Nu știu de ce e așa, dar nu contează, fiindcă dacă rolurile ar fi inversate, dacă (Alex) de Minaur ar fi în finală sau Jordan Thompson sau Thanasi (Kokkinakis), aș fi ca un nebun...", a declarat Kyrgios.
Finala dintre Nick Kyrgios și Novak Djokovic va avea loc duminică, de la ora 16:00 (ora României) și va fi transmisă în format LIVE TEXT & VIDEO pe Eurosport.ro.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo