Kyrgios a confirmat la Halle că e într-o formă de zile mari. A pierdut în semifinale, după un meci pe muchie de cuţit, cu Hubert Hurkacz, scor 6-4, 6-7, 6-7. Dacă ar fi ajuns în finala turneului, Nick ar fi intrat în top 40 şi ar fi fost cap de serie, în contextul absenţelor de la All England Club.
Aşa, sportivul de la Antipozi a urcat doar până pe 45 ATP şi le va da mari emoţii marilor favoriţi. Nick știe prea bine de ce e capabil și și-a etalat încă o dată încrederea totală în propriile forțe.
"Sunt foarte încântat să fiu aici. Am jucat foarte bine pe iarbă, mă simt bine. Din punct de vedere mental, mă simt pregătit, există o energie specială aici.
Wimbledon
Kyrgios, convins că ar fi câștigat titlul la Wimbledon cu o singură condiție! De ce a depins totul
29/07/2022 LA 14:35
Am jucat multe jocuri, am obținut rezultate grozave. Am învins jucători foarte buni, sunt multumit de nivelul meu. Cred că am avut cea mai bună pregătire de mult timp pe iarbă. Din punct de vedere al încărcăturii, sunt mulțumit de cât de mult am jucat. În Mallorca, a trebuit să mă retrag pentru că mă simțeam obosit. Nu sunt puncte în aceste săptămâni, dar vreau să ies în evidență. Am jucat cu cei din top 10 ATP și i-am făcut să arate banal. Știu unde este jocul meu, știu că, dacă mă simt încrezător, pot să fac rezultate mari oricândîmi doresc", a spus Kyrgios, citat de puntodebreak.com.
Kyrgios are palmares pozitiv cu cei mai mulți dintre jucătorii care fac parte în mod constant din top 10 ATP (excepție Rafael Nadal). Pe Djokovic îl conduce cu 2-0, cu Medvedev are 2-1, cu Tsitsipas 3-1, iar cu Zverev 4-3.

Kyrgios, despre cum ar putea ajunge departe la Wimbledon 2022

În 2014, Nick Kyrgios a șocat lumea tenisului. La 19 ani, a venit la Wimbledon graţie unui wildcard și, cu 37 de ași, l-a învins pe Rafa Nadal cu 7-6(5), 5-7, 7-6(5), 6-3. A fost prima victorie a cuiva din afara Top 100 împotriva numărului unu mondial, de când Andrei Olhovskiy l-a depășit pe Jim Courier, tot la Londra, în 1993.
După turneu, jucătorul australian a spart barierele în clasamentul ATP și a urcat de pe poziția 144 până pe 66. Părea începutul unei cariere de excepţie, dar nu a fost aşa. Totuşi, într-o zi bună, dacă e serios, Nick are capacitatea să învingă pe oricine, mai ales pe iarbă. Australianul știe că e văzut de foarte mulți drept un talent irosit și pare că a ajuns suficient de matur încât să vrea să "șteargă" această etichetă.
"Cheia este să dormi bine, să te asiguri că ai corpul în cea mai bună formă posibilă. Știu că, dacă servesc și joc bine, pot învinge pe oricine. I-am mai bătut pe aproape pe toți cei din fruntea ierarhiei. Aud frecvent că sunt "unul dintre cei care și-au risipit talentul". Evident, nu este ceva ce vreau să aud și sper ca într-o zi să nu mai fiu etichetat astfel. Trebuie să mă concentrez pe primele runde, să mă asigur că trec mai departe cât mai repede posibil. Nu mă gândesc acum că o să câștig turneul, dar vom vedea ce se întâmplă", a mai spus Kyrgios.
Australianul are parte de un tablou horror la All England Club, ca urmare a faptului că nu a beneficiat de statutul de cap de serie. Dacă debutul e unul ușor, cu Paul Jubb, în turul doi în față îi va sta probabil Filip Krajinovic, sârbul care a uimit în ultimele săptămâni cu rezultatele obținute pe iarbă. În turul 3, posibil adversar îi va fi Tsitsipas, iar în drumul spre semifinale va trebui să mai treacă de Matteo Berrettini, italianul văzut de experți cu a doua șansă la trofeu, după Djokovic.
https://i.eurosport.com/2022/06/26/3399261.jpg
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Berrettini a trecut prin "infern", după COVID-19: "Nici nu am putut să mă uit la Wimbledon"
18/07/2022 LA 08:34
Wimbledon
Ubi Tennis a ales cele mai tari ținute de la Wimbledon. Ce au scris despre cum s-a îmbrăcat Halep
16/07/2022 LA 12:47