Novak Djokovic, campion en-titre la Wimbledon, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de tenis de Grand Slam de la All England Club, după ce l-a învins duminică în optimile de finală, cu 6-2, 4-6, 6-1, 6-2, pe olandezul Tim van Rijthoven (104 ATP). În faza următoare a competiţiei, Djokovic, principalul favorit, va da piept cu italianul Jannik Sinner, nr. 10 mondial, care a trecut în patru seturi, 6-1, 6-4, 6-7 (8/10), 6-3, de spaniolul Carlos Alcaraz (5 ATP).
După meciul cu Van Rijthoven, Novak a fost provocat la conferința de presă să construiască "tenismenul perfect". Sârbul i-a ales pe Reilly Opelka, John Isner și Ivo Karlovic pentru serviciu, întrucât cei trei par că servesc de la etajul "cinci", dar și pe Kyrgios, care are o mișcare fluidă la serviciu. Pentru forehand, Djokovic i-a ales pe Federer și Nadal, cei doi fiind aleși și pentru forța mentală. La rever, fostul număr 1 mondial i-a ales pe Andy Murray și Andre Agassi, care au fost aleși și pentru retur.
US Open
Medvedev a vorbit despre interzicerea lui Djokovic la US Open! Opinia sugestivă a liderului mondial
IERI LA 09:42
CITEȘTE ȘI:

Cum arată "tenismenul perfect" în viziunea lui Novak Djokovic

Pentru mișcare pe teren, Djokovic i-a ales pe Federer și Bjorn Borg, în timp ce Stefan Edberg și Patrick Rafter au fost aleși pentru abilitățile lor la execuția voleului. Djokovic a declarat ulterior că nu vrea să se aleagă pe sine pentru nicio categorie, deși probabil ar fi intrat fără emoții la majoritatea categoriilor, mai ales retur, rever și forța mentală.
Fanii și-au exprimat părerea cu privire la faptul că Djokovic s-a omis pe sine însuși în diverse categorii ale jucătorului său perfect: "Tipul este prea umil pentru a se pune acolo, când probabil că ar fi în fiecare dintre aceste categorii. Cel mai bun backhand, cea mai bună mișcare și cea mai bună rezistență mentală din toate timpurile", a scris un fan pe Twitter. Un alt fan a remarcat că jucătorul "perfect" al lui Djokovic tot ar pierde în fața lui însuși: "Faptul amuzant că acest "jucător" va pierde totuși cu siguranță împotriva lui Novak".
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/07/03/3403630.jpg
US Open
Djokovic ar putea primi un ajutor nesperat! Congresul american cere primirea sârbului la US Open
06/08/2022 LA 07:55
Tenis
Carlos Alcaraz, record absolut în ATP! Capitolul la care îi eclipsează pe Nadal, Federer și Djokovic
04/08/2022 LA 14:02