Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic a construit la Wimbledon "tenismenul perfect"! Ce arme a luat de la Federer și Nadal

Eurosport
DeEurosport

Publicat 04/07/2022 la 14:52 GMT+3

Novak Djokovic l-a învins pe Tim Van Rijthoven și s-a calificat în sferturi la Wimbledon, iar după meciul de duminică seară, Nole a creat la conferința de presă "tenismenul perfect". Sârbul a fost lăudat pe rețelele de socializare pentru că nu a ales nicio armă din propriul arsenal.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic, campion en-titre la Wimbledon, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de tenis de Grand Slam de la All England Club, după ce l-a învins duminică în optimile de finală, cu 6-2, 4-6, 6-1, 6-2, pe olandezul Tim van Rijthoven (104 ATP). În faza următoare a competiţiei, Djokovic, principalul favorit, va da piept cu italianul Jannik Sinner, nr. 10 mondial, care a trecut în patru seturi, 6-1, 6-4, 6-7 (8/10), 6-3, de spaniolul Carlos Alcaraz (5 ATP).
După meciul cu Van Rijthoven, Novak a fost provocat la conferința de presă să construiască "tenismenul perfect". Sârbul i-a ales pe Reilly Opelka, John Isner și Ivo Karlovic pentru serviciu, întrucât cei trei par că servesc de la etajul "cinci", dar și pe Kyrgios, care are o mișcare fluidă la serviciu. Pentru forehand, Djokovic i-a ales pe Federer și Nadal, cei doi fiind aleși și pentru forța mentală. La rever, fostul număr 1 mondial i-a ales pe Andy Murray și Andre Agassi, care au fost aleși și pentru retur.
CITEȘTE ȘI:

Cum arată "tenismenul perfect" în viziunea lui Novak Djokovic

Pentru mișcare pe teren, Djokovic i-a ales pe Federer și Bjorn Borg, în timp ce Stefan Edberg și Patrick Rafter au fost aleși pentru abilitățile lor la execuția voleului. Djokovic a declarat ulterior că nu vrea să se aleagă pe sine pentru nicio categorie, deși probabil ar fi intrat fără emoții la majoritatea categoriilor, mai ales retur, rever și forța mentală.
Fanii și-au exprimat părerea cu privire la faptul că Djokovic s-a omis pe sine însuși în diverse categorii ale jucătorului său perfect: "Tipul este prea umil pentru a se pune acolo, când probabil că ar fi în fiecare dintre aceste categorii. Cel mai bun backhand, cea mai bună mișcare și cea mai bună rezistență mentală din toate timpurile", a scris un fan pe Twitter. Un alt fan a remarcat că jucătorul "perfect" al lui Djokovic tot ar pierde în fața lui însuși: "Faptul amuzant că acest "jucător" va pierde totuși cu siguranță împotriva lui Novak".
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon 2022 - 4 iulie, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo