Novak Djokovic, principalul favorit de la Wimbledon și campionul ultimelor 3 ediții, s-a calificat în semifinale la All England Club după o revenire de senzație în meciul cu favoritul numărul 10, Jannik Sinner. Sârbul s-a impus cu scorul de 5-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-2, la capătul unui meci care a durat trei ore și 40 de minute de joc. Când Nole era condus cu 2-0 la seturi, iar Sinner juca fără nicio reținere, puțini mai credeau că sârbul poate reveni.
Pauza dintre setul 2 și 3 a schimbat însă soarta partidei. Sârbul, la fel ca italianul, a mers la vestiar pentru o pauză de toaletă, acolo unde a purtat o discuție cu sine despre evenimentele din primele două manșe. Mai târziu, Nole a dezvăluit în presa din Serbia ce și-a spus la vestiare, în fața oglinzii.
CITEȘTE ȘI:
Tenis
Andy Roddick știe cine e jucătorul care se poate compara cu Federer, Nadal & Djokovic: "E singurul"
IERI LA 11:54

Ce și-a spus Novak Djokovic când era condus cu 2-0 la seturi de Jannik Sinner la Wimbledon

"Poți să o faci, crede în tine. Acum este momentul, uită tot ce s-a întâmplat până acum. Un nou meci începe! Să o facem, campionule!", a fost discursul pe care Novak l-a purtat cu sine însuși. Ulterior, Novak a vorbit despre forța mentală și importanța ei în toate sporturile, dar a explicat și de ce este atât de specifică în tenis.
"Cineva pe care l-am iubit și respectat foarte mult, Kobe Bryant și faimoasa sa "Mentalitate Mamba", a vorbit adesea despre asta. Ceva universal care ne unește în toate sporturile este acel moment mental în care trebuie să te convingi că poți și trebuie să faci mai bine. Să fii pozitiv și să te scoți din acea situație și din abisul în care te-ai aflat. Probabil că acest lucru este și mai pronunțat în sporturile individuale. În sporturile de echipă, există cineva care te poate ridica și te poate susține. Eu am propria mea echipă, dar antrenorul este interzis, așa că trebuie să găsesc singur o soluție și să ies din acea situație", a mai spus Nole.
După cum el însuși a recunoscut, în timp ce se privea în oglindă și rostea aceste cuvinte, lui Novak însuși i s-a părut nefiresc, dar a crezut că va da roade, exact ce s-a întâmplat: "Există o vorbă în limba engleză "fake it till you make it", și oricât de nefiresc și artificial mi s-a părut mie când m-am uitat în oglindă și am spus acele lucruri, știam că are propria sa putere și vibrație și că va da roade. Faptul că am fost de multe ori în acele situații mi-a dat și mai multă încredere că ceea ce făceam va da roade. Bineînțeles, aceasta nu este o garanție că se va întâmpla întotdeauna, dar ai mai multe șanse", a încheiat Djokovic.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/07/05/3404771.jpg
Tenis
OFICIAL | Novak Djokovic, OUT și de la Cincinnati, după Montreal! Situație imposibilă pentru sârb
IERI LA 16:31
Tenis
SUA: "Nevaccinații, tratați ca vaccinații!" Ce se întâmplă cu Novak Djokovic înainte de US Open
12/08/2022 LA 15:06