Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, în al nouălea cer după titlul cucerit la Wimbledon! Anunțul făcut de Nole după finala cu Kyrgios

Eurosport
DeEurosport

Publicat 10/07/2022 la 22:59 GMT+3

Novak Djokovic a cucerit duminică titlul major cu numărul 21 al carierei, la Wimbledon, după ce l-a învins pe Nick Kyrgios în 4 seturi. Acum, sârbul e al doilea cel mai titrat tenismen din istorie (ATP), după Nadal, care deține 22 de titluri majore.

Djokovic, magistral în finala cu Nick Kyrgios la Wimbledon! Sârbul a cucerit titlul major cu nr. 21

Novak Djokovic e vechiul și noul campion de la Wimbledon. Sârbul s-a impus în fața lui Nick Kyrgios cu scorul de 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (3), după 3 ore și 4 minute de joc. E al 21-lea titlu de Grand Slam al sârbului, al 7-lea la Wimbledon. Doar Roger Federer și Pete Sampras s-au mai impus de șapte sau mai multe ori la Wimbledon, Federer de 8 ori și Sampras de 7 ori.
În plus, acesta este al 4-lea titlu consecutiv al lui Novak Djokovic la Wimbledon. Din 2013 nu a mai pierdut Nole vreun meci pe terenul central de la All England Club. Victoria cu Kyrgios de azi a fost cea de-a 28-a consecutivă a lui Nole la Wimbledon. De asemenea, Djokovic e primul tenismen din istorie care câștigă două turnee majore diferite de peste 7 ori fiecare, acumulând cifre uluitoare.
CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic, extrem de fericit pentru titlul cucerit la Wimbledon

"Evident că sunt în culmea fericirii și bucuriei de a trăi din nou acest moment. Am spus-o de multe ori, acest turneu este deosebit pentru mine, deoarece a fost primul turneu pe care l-am urmărit când eram copil și care m-a făcut să încep să joc tenis. Nu iau nicio victorie ca fiind garantată și mai ales nu la Wimbledon. Dimpotrivă, de fapt, de fiecare dată mă simt un pic diferit, special în alt mod aici. Bineînțeles, faptul că am avut familia și oamenii apropiați din viața mea aici, pentru a împărtăși această victorie cu ei, a fost frumos", a spus Novak Djokovic la conferința de presă.
Ulterior, Novak a fost întrebat despre faptul că ajunge pe locul 7 ATP începând de luni. Nole a declarat că nu va urmări să acumuleze puncte în clasament cu orice preț: "Indiferent dacă voi juca sau nu vreun turneu în curând, voi fi cu siguranță în vacanță în următoarele săptămâni, pentru că a fost o perioadă destul de epuizantă și solicitantă pentru mine în ultimele câteva luni. Foarte mult tenis, ceea ce m-a bucurat foarte mult. Am obținut ceea ce mi-am dorit aici. Apoi voi aștepta, sper să primesc niște vești bune din SUA, pentru că mi-ar plăcea foarte mult să merg acolo. Asta ar fi probabil următorul turneu important, următorul mare turneu, jucând un turneu sau două înainte de US Open și US Open.
Dacă nu se va întâmpla asta, atunci trebuie să văd ce se va întâmpla, cum va arăta programul meu. Ca să fiu sincer, mă îndoiesc că voi merge să alerg după puncte. După cum am înțeles astăzi de la agentul meu, câștigarea unui Grand Slam te-ar califica pentru Turneul Campionilor dacă nu ești în afara top 20, deci mai departe nu știu. Cu punctele acumulate până acum cred că voi rămâne în top 20. Da, cred că am o șansă bună să fiu deja la ATP Finals.
Nu simt cu adevărat nicio presiune sau necesitate de a juca un anumit program. Iar lucrurile s-au schimbat în ultimul an, un an și jumătate pentru mine. Am atins acel nivel istoric nr. 1, săptămâni pentru nr. 1, pentru care am muncit toată viața mea. Acum că asta e gata, am prioritizat slamurile și turneele mari, acolo unde vreau să joc, unde mă simt mai bine. Încă nu am vorbit despre program, Goran și cu mine să ne așezăm și să vedem care sunt noutățile din SUA și dacă se întâmplă sau nu se întâmplă să putem merge, apoi să vedem ce facem", a spus Nole la conferința de presă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo