Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Obiectivul lui Carlos Alcaraz înainte de Wimbledon! Ce așteptări are de la al treilea Grand Slam al anului

Bianca Dumitru

Publicat 26/06/2022 la 23:34 GMT+3

Carlos Alcaraz va debuta luni, 27 iunie, la Wimbledon 2022. Înaintea celui de-al treilea Grand Slam al anului, tânărul spaniol a vorbit despre provocările pe care crede că le va întâmpina la Londra și a dezvăluit care este obiectivul său principal.

Carlos Alcaraz entrenándose en las instalaciones del All England Tennis Club

Credit imagine: Getty Images

Carlos Alcaraz, care a avut parte de o primăvară foarte bună, obținând titluri la turnee importante, atât pe hard, cât și pe zgură, va debuta la Wimbledon 2022 luni, urmând a-l întâlni în primul tur pe Jan-Lennard Struff, locul 158 ATP.
Înaintea partidei, ibericul a susținut o conferință de presă în care a dezvăluit care crede că va fi una dintre principalele provocări pe care le avea la Grand Slam-ul pe iarbă de la Londra.
"Cel mai greu lucru cred că o să fie să mă mișc. Pentru mine, mișcarea pe iarbă este cel mai dificil lucru. Mi-aș propune să joc agresiv, încercând să merg la fileu.
Am mai spus că Wimbledon este unul dintre cele mai frumoase turnee din lume pentru mine. Terenul central este uimitor. Desigur, au fost meciuri grozave, meciuri istorice, pe acest teren.
Îmi amintesc că m-am uitat la multe meciuri pe terenul central de când eram copil. Și, da, pentru mine înseamnă mult să pot juca în acest turneu. Voi încerca să ajung cât mai departe în competiție pentru a putea juca pe terenul central", a declarat Carlos Alcaraz.
Citește și:

Care e obiectivul lui Carlos Alcaraz înainte de Wimbledon 2022

Tânărul jucător de tenis a vorbit și despre obiectivele sale, spunând că nu îl interesează atât de mult locul pe care îl ocupă în ierarhia mondială, fiind mai degrabă interesat să adune experiență.
"Desigur, să urc în clasament, să fiu în top 10, pentru mine este uimitor. Văd clasamentele și mă antrenez să urc cât mai multe locuri în top. Dar pentru mine acum nu ăsta este cel mai important lucru.
Vreau doar să obțin experiență pe fiecare suprafață, în fiecare turneu. În acest moment sunt foarte concentrat și pe Grand Slam-uri. Clasamentul pentru mine chiar acum este pe locul 2. Încerc să nu mă gândesc prea mult la el acum", a conchis sportivul de pe locul 7 ATP.
Meciul dintre Carlos Alcaraz și Jan-Lennard Struff va avea loc pe terenul nr. 1, după duelul dintre Mirjam Bjorklund și Ons Jabeur, urmând a începe nu mai devreme de ora 16:30.
Wimbledon 2022 - 27 iunie, transmisiuni Eurosport 1&2
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo