Carlos Alcaraz, care a avut parte de o primăvară foarte bună, obținând titluri la turnee importante, atât pe hard, cât și pe zgură, va debuta la Wimbledon 2022 luni, urmând a-l întâlni în primul tur pe Jan-Lennard Struff, locul 158 ATP.
Înaintea partidei, ibericul a susținut o conferință de presă în care a dezvăluit care crede că va fi una dintre principalele provocări pe care le avea la Grand Slam-ul pe iarbă de la Londra.
"Cel mai greu lucru cred că o să fie să mă mișc. Pentru mine, mișcarea pe iarbă este cel mai dificil lucru. Mi-aș propune să joc agresiv, încercând să merg la fileu.
Tenis
Simona Halep și-a aflat programul de la Cincinnati, ultimul turneu de pregătire pentru US Open
IERI LA 05:42
Am mai spus că Wimbledon este unul dintre cele mai frumoase turnee din lume pentru mine. Terenul central este uimitor. Desigur, au fost meciuri grozave, meciuri istorice, pe acest teren.
Îmi amintesc că m-am uitat la multe meciuri pe terenul central de când eram copil. Și, da, pentru mine înseamnă mult să pot juca în acest turneu. Voi încerca să ajung cât mai departe în competiție pentru a putea juca pe terenul central", a declarat Carlos Alcaraz.
Citește și:

Care e obiectivul lui Carlos Alcaraz înainte de Wimbledon 2022

Tânărul jucător de tenis a vorbit și despre obiectivele sale, spunând că nu îl interesează atât de mult locul pe care îl ocupă în ierarhia mondială, fiind mai degrabă interesat să adune experiență.
"Desigur, să urc în clasament, să fiu în top 10, pentru mine este uimitor. Văd clasamentele și mă antrenez să urc cât mai multe locuri în top. Dar pentru mine acum nu ăsta este cel mai important lucru.
Vreau doar să obțin experiență pe fiecare suprafață, în fiecare turneu. În acest moment sunt foarte concentrat și pe Grand Slam-uri. Clasamentul pentru mine chiar acum este pe locul 2. Încerc să nu mă gândesc prea mult la el acum", a conchis sportivul de pe locul 7 ATP.
Meciul dintre Carlos Alcaraz și Jan-Lennard Struff va avea loc pe terenul nr. 1, după duelul dintre Mirjam Bjorklund și Ons Jabeur, urmând a începe nu mai devreme de ora 16:30.
https://i.eurosport.com/2022/06/26/3399261.jpg
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
National Bank Open
Alcaraz, out de la Montreal! Ibericul a pierdut o dispută maraton, în care a ratat minge de meci
10/08/2022 LA 18:56
Tenis
Nadal și Alcaraz, comparați de Mouratoglou! Detaliul scos în evidență de antrenorul Simonei Halep
06/08/2022 LA 05:42