Opinie scrisă de Bogdan Laszlo
Un element diferit s-a strecurat pe tabloul dominat de Rafa și Novak. O pată de culoare - chiar dacă e echipată în alb - rămâne o pată de culoare. Și, surpriză – de data asta Nick chiar joacă mai serios. Sigur, exceptând episodul din turul 3 cu Stefanos, unde grecul are parte mare de vină, e adevărat.
Talentul în stare pură de care beneficiază Kyrgios trebuia să îi servească către o finală importantă cu siguranță înainte de vârsta de 27 de ani, dar ieșind din clișee de genul "important e să participi" sau "niciodată nu e prea târziu", Nick trebuie să își dea un super-reset și să realizeze că are parte de o șansă pe care, dacă o canalizează corect, e foarte probabil să îi aducă și alte oportunități similare, nu doar pe tărâm englez.
Wimbledon
Kyrgios, convins că ar fi câștigat titlul la Wimbledon cu o singură condiție! De ce a depins totul
29/07/2022 LA 14:35
Vorbind despre șanse, cred că este o finală unde la prima vedere Djokovic poate părea favorit, având în vedere experiența, multiplele titluri obținute, însă nu trebuie ignorat că această finală are prea multe atribute diferite de una obișnuită pentru a putea să ne lăsăm păcăliți de aparențele clasamentelor și trofeelor obținute.
În orice finală, cel care nu are mare lucru de pierdut dă drumul brațelor mult mai relaxat; e aproape un automatism, pe care, încălzit fiind, probabil că nici nu îl sesizezi. De asemenea, partidele directe dintre cei doi, ambele câștigate 2-0 la seturi de australian (au avut loc în 2017, pe hard, o suprafață cam de aceeași factură cu iarba tocită din ultimele zile de Wimbledon), sunt și ele implantate în mintea celor doi jucători, mai adânc sau nu, după caz.
Cu cea mai bună servă pe iarbă din ultimii 15-20 ani cel puțin, australianul are șansa lui și va face tot ce depinde de el pentru a-și deschide viitorul și viitoarele oportunități în tenis. Să ne așteptăm, așadar, la un Nick un pic mai ...politically correct, mai regulamentar? Aș înclina să cred că da. Măcar în primele 2 seturi. Nu de alta , dar l-ar ajuta. Să joace tenisul de care e capabil. Cât despre pronostic, o să o afirm că, dacă aruncă în joc tenisul lui obișnuit, Nick va fi noul campion de la Wimbledon. După 3-1 la seturi.
Wimbledon
Berrettini a trecut prin "infern", după COVID-19: "Nici nu am putut să mă uit la Wimbledon"
18/07/2022 LA 08:34
Wimbledon
Ubi Tennis a ales cele mai tari ținute de la Wimbledon. Ce au scris despre cum s-a îmbrăcat Halep
16/07/2022 LA 12:47