Benoit Paire este unul dintre cei mai controversați jucători din circuit. În 2021, francezul a oferit mai multe momente necaracteristice sportului alb, care i-au atras antipatia. Prin declarațiile și acțiunile sale din ultima perioadă, Paire l-a depășit chiar și pe Nick Kyrgios, un alt rebel al circuitului masculin, care mereu iese în evidență prin cuvinte tăioase la adresa rivalilor sau excese de furie pe terenuri.
În prima parte a sezonului trecut, Paire a declarat că nu este deloc interesat să câștige vreun meci, ci participă la turnee doar pentru a lua premiul oferit pentru prezența în primul tur. Din cauza acțiunilor sale, francezul a fost părăsit de sponsori, fapt pentru care la Roland Garros a jucat în același echipament cu care erau îmbrăcați copiii de mingi. Apoi, la Wimbledon, a fost acuzat de noncombat și se părea că francezul își va încheia cariera.

Paire, după eliminarea de la Wimbledon 2022: "Am un dezgust pentru tenis"

Wimbledon
Kyrgios, convins că ar fi câștigat titlul la Wimbledon cu o singură condiție! De ce a depins totul
29/07/2022 LA 14:35
Între timp, lucrurile s-au mai schimbat, în sensul în care Paire e mult mai cenzurat în a-și exprima frustrările, dar problemele de bază rămân. Luni, sportivul din Hexagon a fost eliminat în primul tur la Wimbledon, de compatriotul Halys, scor 6-4, 1-6, 2-6, 4-6. La conferința de presă de după partidă, Paire a făcut câteva dezvăluiri care arată în ce stare precară e din punct de vedere psihic.
"Tenisul, sportul pe care îl iubesc cel mai mult din lume, este în prezent cel pe care îl urăsc cel mai mult", și-a început Paire discursul, potrivit tennisactu.net, pentru ca apoi să puncteze: "Pe teren, am un dezgust pentru tenis. După Roland-Garros, a trebuit să petrec 3 ore și jumătate pe teren. Nu este mult să mă pregătesc pentru un Grand Slam, evident. De îndată ce am pus piciorul pe teren, am vrut să fug. Mi se pare inutil. Am preferat să stau de vorbă cu prietenii, cu familia mea, să-mi pun o mulțime de întrebări. Trebuie să găsesc soluții la aceste probleme, să văd de unde vine ura pentru tenis".
Întrebat de ce a decis să vină, totuși, la Wimbledon, în contextul în care nu s-a pregătit și vede ca o corvoadă fiecare antrenament, Paire a spus că a fost motivat de aspectul financiar. "Pentru 60.000 de euro (n.r. premiul garantat pentru prezența pe tabloul principal) vin orice ar fi", a mai spus francezul.
În 2019, Paire ajungea până în optimile de finală de la Roland Garros și Wimbledon. De atunci, a mai bifat un singur tur 3, fiind în rest mereu eliminat în primele runde de la turneele de Grand Slam.
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/06/27/3399920.jpg
Wimbledon
Berrettini a trecut prin "infern", după COVID-19: "Nici nu am putut să mă uit la Wimbledon"
18/07/2022 LA 08:34
Wimbledon
Ubi Tennis a ales cele mai tari ținute de la Wimbledon. Ce au scris despre cum s-a îmbrăcat Halep
16/07/2022 LA 12:47