Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafa Nadal, după victoria cu Fritz: "Nu credeam că pot termina meciul"! Cum a reușit "imposibilul"

Nicu Savin

Publicat 06/07/2022 la 22:45 GMT+3

Rafa Nadal s-a calificat dramtic în semifinale la Wimbledon, după o victorie în 5 seturi în fața americanului Taylor Fritz. La final, ibericul a recunoscut că la un moment dat nu mai credea că poate termina partida din cauza durerilor abdominale, însă a reușit să treacă peste în special datorită energiei venite dinspre public.

Wimbledon 2022, Rafael Nadal

Credit imagine: Getty Images

Rafael Nadal și Taylor Fritz au oferit meciul turneului la Wimbledon, cel puțin din punct de vedere al desfășurării lucrurilor pe teren. Condus cu 1-0 la seturi și chinuit de probleme adbominale, Rafa a fost la un pas să renunțe. Tatăl și sora sa chiar i-au cerut acest lucru, însă "Matadorul" s-a luptat cu durerile și a continuat.
Fritz a condus apoi cu 2-1 la seturi, dar nu a fost suficient. Rafa a revenit și s-a impus dramatic, în tie-break-ul din decisiv, scorul final al partidei de peste 4 ore fiind 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6 (4).
La final, Rafa a recunoscut că nu mai credea că poate termina meciul pe teren, dar energia oferită de public l-a ajutat să treacă peste toate inconvenientele și să obțină o victorie aboslut uluitoare. Conform spuselor sale, schimbarea stilului de a servi a fost esențială în diminuarea durerilor.
"În această după-amiază am avut un mare rival în fața mea. Sunt foarte fericit că sunt în semifinale. Este tot ce pot spune. Este clar că ceva nu este în regulă cu abdomenul. Credeam că nu pot termina meciul, dar am căutat o modalitate de a-mi schimba serviciul și totul a fost mai bine. Acest teren îți dă energie... Este ceva diferit. Sincer, îmi place foarte mult să joc aceste meciuri în fața acestui public. Nu am cuvinte să vă mulțumesc suficient", a spus Nadal la interviul acordat pe teren.
Citește și:

Rafa Nadal - Nick Kyrgios, în semifinale la Wimbledon

Pentru un loc în marea finală, Nadal va da piept cu Nick Kyrgios, care a trecut fără probleme de Christian Garin, scor 6-4, 6-3, 7-6 (5). Astfel, australianul este mai odihnit, dar trebuie menționat că în meciul din optimi cu Nakashima și el a avut probleme fizice, la umăr.
Vorbind despre următorul meci, Rafa a spus că speră să poate intra pe teren, pentru că în fața unui adversar ca și Kyrgios trebuie să fie la 100% pentru a putea câștiga: "În primul rând, sper să fiu pregătit să-l joc. Nick este un jucător grozav în toate situațiile, dar mai ales aici pe iarbă. Va fi o mare provocare și trebuie să fiu la 100% pentru a avea șanse și asta o să încerc să fac".
Nadal și Kyrgios s-au mai întâlnit de 9 ori în carieră, Rafa având avantaj la directe: 6-3. La Wimbledon, cei doi și-au împărțit victoriile: australianul a produs o supriză imensă în 2014, când se impunea în 4 seturi în optimi, dar ibericul își lua revanșa în 2019, în turul doi, printr-o victorie tot în 4 seturi. Ultimul duel direct dintre cei doi a fost acum câteva luni, în sferturile de la Indian Wells, când Rafa s-a impus în decisiv.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo