Rafael Nadal va juca, de la finalul acestei luni, la cel de-al treilea turneu de Grand Slam al anului, Wimbledon, competiție la care sportivii ruși și belaruși au fost interziși.
Înaintea turneului de la All England Club, campionul de la Roland Garros a comentat decizia organizatorilor de a nu îi accepta la ediția din acest an pe jucătorii din Rusia și Belarus, în contextul războiului izbucnit în urmă cu mai bine de 100 de zile în Ucraina.
Nadal a spus că înțelege de ce englezii au luat această hotărâre, dar a punctat că sportivii nu au nicio vină în acest război, vorbind totodată și despre drama prin care trec ucrainenii.
Wimbledon
Kyrgios, declarație inedită după calificarea în semifinalele Wimbledon: "M-am gândit să renunț"
ACUM 22 MINUTE
"În primul rând, lumea tenisului e zero când vezi familii, copii, murind, suferind, restul lucrurilor nu contează. Nu contează că organizatorii Wimbledon fac un lucru sau altul ori că ATP face un lucru sau altul. Adevărata dramă este că oamenii mor și suferă.
Din umilul meu punct de vedere, înțeleg și respect ce a făcut Wimbledon. E ceva corect, pentru că era și presiunea Guvernului și au punctul lor de vedere. Pe de altă parte, ATP-ul dorește să își protejeze membrii și respect și această poziție, ambele poziții sunt corecte. Am colegii mei din circuit care cu siguranță nu au nimic de-a face cu războiul și nici nu pot face nimic", a declarat Rafael Nadal pentru CNN.
Citește și:

Rafael Nadal: "Wimbledon nu e un turneu pe care să vreau să îl ratez"

Chiar dacă anunțase în prealabil că nu va fi prezent la Wimbledon, Rafael Nadal s-a răzgândit după ce s-a impus în finala de la Roland Garros.
Campionul spaniol a dezvăluit că va face tot ce depinde de el pentru a se afla într-o formă bună la al treilea Grand Slam al anului. Evident, pe hârtie nu poate fi vorba de un nou titlu pentru "Matador", dar nimeni nu ar fi pariat pe el nici la Australian Open și nici la Roland Garros, având în vedere starea lui fizică.
Nadal a depășit orice barieră și cu siguranță că undeva în colțul minții i-a încolțit ideea Marelui Șlem, performanță neatinsă de nimeni de la Rod Laver până în prezent.
"Wimbledon nu e un turneu pe care să vreau să îl ratez. Nimeni nu vrea să rateze Wimbledonul. Iubesc acest turneu, am obținut multe performanțe acolo, e o competiție care se bucură de tot respectul meu.
Sunt gata să fiu prezent la Wimbledon, dar dacă mă întrebați dacă voi putea să și câștig, nu vă pot da un răspuns clar. Vreau să mă impun, dar hai să vedem cum va funcționa tratamentul", a spus Rafael Nadal, în conferința de presă de după finala de la Roland Garros.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Rafa Nadal, după victoria cu Fritz: "Nu credeam că pot termina meciul"! Cum a reușit "imposibilul"
ACUM 12 ORE
Wimbledon
Rafa Nadal, în semifinale la Wimbledon, după ce a trecut de Fritz în decisiv, fiind și accidentat
ACUM 14 ORE