Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafael Nadal a revenit la antrenamente! Spaniolul se pregătește la Mallorca în aceste zile, pe iarbă

Alex Masgras

Publicat 13/06/2022 la 17:45 GMT+3

Rafael Nadal a revenit pe terenul de tenis. Campionul de la Roland Garros nu știe încă dacă va participa la Wimbledon, din cauza problemelor la picior, dar s-a antrenat astăzi pe iarbă, pentru prima oară din 2019, la Mallorca.

Rafael Nadal gewann Wimbledon zweimal

Credit imagine: Getty Images

Rafael Nadal, campionul din acest de la Roland Garros, a revenit pe terenul de tenis, după o săptămână de pauză. Spaniolul a început pregătirea pentru o posibilă participare la Wimbledon, antrenându-se pentru prima oară din 2019 pe iarbă.
Ajuns la 36 de ani, Rafael Nadal a câștigat recent al 14-lea titlu de la Roland Garros și al 22-lea titlu de Grand Slam al carierei, după ce l-a învins în ultimul act de la Paris pe norvegianul Casper Ruud.
picture

Rezumatul finalei Roland Garros 2022, Rafa Nadal - Casper Ruud #14 #22

După finala de la Paris, Nadal a dezvăluit că participarea la Wimbledon este sub semnul întrebării, din cauza problemelor la picior pe care le are de ani de zile, din cauza sindromului Muller-Weiss.
Nadal a vorbit mai mult despre aceste probleme și la un moment dat s-a vehiculat și că turneul de la Paris va fi ultimul din cariera spaniolului, dar toate aceste lucruri au rămas la stadiul de zvonuri.
Citește și:

Nadal s-a antrenat pe iarbă, la Mallorca

Astăzi, Rafael Nadal a revenit pe iarbă pentru prima oară din 2019. Spaniolul s-a antrenat pe terenurile de iarbă de la Mallorca, acolo unde săptămâna viitoare va avea loc și Mallorca Championship, turneu ATP 250 care se desfășoară pe iarbă înaintea turneului de la Wimbledon.
Nadal nu a luat încă o decizie în privința participării la All England Club, urmând să vadă cum evoluează lucrurile, după câteva antrenamente pe iarbă. Potrivit agenției de presă din Spania EFE, Nadal s-a antrenat astăzi cu porțile închise.
Toni Nadal, unchiul lui Rafa și fostul antrenor al campionului spaniol, spunea în urmă cu câteva zile că este încrezător în șansele de recuperare ale nepotului său și că se așteaptă să îl vadă pe acesta pe iarba londoneză.
"Wimbledon începe în mai puțin de două săptămâni, să vedem dacă nepotul meu va fi acolo sau nu. Eu cred că va fi acolo și că tratamentul va merge bine", spunea Toni Nadal în urmă cu câteva zile, potrivit Eurosport Spania.
Rafa Nadal Wimbledon
Rafael Nadal nu a mai jucat pe iarbă din anul 2019. În 2020, sezonul de iarbă nu a mai avut loc, din cauza pandemiei de Covid-19, în timp ce în 2021, spaniolul a ratat turneele pe iarbă din cauza accidentărilor.
În ultimele două ediții la care a participat la Wimbledon, în 2018 și 2019, Nadal a ajuns până în semifinale, acolo unde a fost eliminat de Novak Djokovic, respectiv Roger Federer.
Rafael Nadal, care are în palmares 22 de titluri de Grand Slam, s-a impus la Wimbledon în două rânduri: 2008 și 2010.
Turneul de Grand Slam de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi trasmis exclusiv în România de Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo