Ryan Peniston este unul dintre oamenii zilei la Wimbledon. Clasat pe locul 135 în ATP, jucătorul în vârstă de 26 de ani din Marea Britanie s-a calificat în turul secund, după o victorie în trei seturi cu Henri Laaksonen, cu 6-4, 6-3 și 6-2.
La prima vedere, meciul și ce doi jucători nu spun mare lucru publicului larg. Britanicul are însă în spate o poveste de viață impresionantă. El a obținut primul succes într-un turneu de Grand Slam, după ce s-a luptat cu un cancer când era bebeluș!
Wimbledon
Kyrgios, convins că ar fi câștigat titlul la Wimbledon cu o singură condiție! De ce a depins totul
29/07/2022 LA 14:35
Când a început sezonul pe iarbă, Ryan Peniston era un jucător necunoscut. El a obținut însă un succes la Wimbledon, cu un puternic impact emoțional, iar numele lui este acum pe toate site-urile de sport din Marea Britanie. Povestea lui de supraviețuire în lupta cu cancerul este inspirațională.

Ryan Peniston, omul zilei la Wimbledon

Numărul 6 al britanicilor a jucat pe terenul 12 și a avut permanent controlul partidei cu Henri Laaksonen. După victoria în trei seturi, pentru Ryan Peniston urmează o partidă cu americanul Steve Johnson.
Peniston a scos un vuiet uriaș la finalul jocului și și-a salutat echipa din tribună. Visul de a juca la Wimbledon și a câștiga un meci a devenit realitate.
https://i.eurosport.com/2022/06/28/3399958.jpg
Jucătorul a fost tratat pentru o formă rară de cancer când era doar un copilaș, când avea doar un an.
După ce părinții lui i-au găsit un nodul pe degetul mare, el a fost diagnosticat cu rabdomiosarcom, o tumoare malignă a fibrelor musculare striate. Au urmat intervenții chirurgicale și două perioade de chimioterapie.
Peniston a declarat că depășirea cancerului îl poate ajuta pe teren, deoarece "îmi dă multă putere. A fost o perioadă foarte grea în viața mea, și mai ales pentru părinții și frații mei. Ne-a apropiat ca familie și este ceva la care mă gândesc atunci când am momente proaste.
Tenisul este un joc foarte greu din punct de vedere mental, așa că, în general, mi-a oferit multă rezistență mentală prin ceea ce am experimentat și cu siguranță încerc să o folosesc acum pe teren".
Peniston crede că tratamentul său, care i-a lăsat "o cicatrice mare" pe abdomen, i-a afectat, de asemenea, cariera de tenis, deoarece creșterea sa a fost oprită până la vârsta de aproximativ 16 ani.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Wimbledon
Berrettini a trecut prin "infern", după COVID-19: "Nici nu am putut să mă uit la Wimbledon"
18/07/2022 LA 08:34
Wimbledon
Ubi Tennis a ales cele mai tari ținute de la Wimbledon. Ce au scris despre cum s-a îmbrăcat Halep
16/07/2022 LA 12:47