Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

S-au aliniat planetele pentru Nadal, la Wimbledon? Drumul spre finală, liber pentru "Matador"

Cristian Mihală

Actualizat 29/06/2022 la 12:37 GMT+3

Rafael Nadal pare să fie guvernat de foarte multă şansă în 2022, iar acest lucru e evident şi la Wimbledon, unde jumătatea lui de tablou, una teribilă, s-a "degajat" după primul tur.

Cum a arătat victoria cu nr. 306 a lui Rafael Nadal în GS. Rezumatul jocului cu Francisco Cerundolo

Rafael Nadal, care a câştigat primele două turnee de Mare Şlem ale anului, a debutat cu o victorie la Wimbledon, 6-4, 6-3, 3-6, 6-4 cu argentinianul Francisco Cerundolo, marţi, la Londra.
Dincolo de succesul propriu-zis, ziua de ieri a fost una de bun augur pentru perspectivele lui Rafa de a ajunge în finala de la All England Club. Sigur, să îl învingă pe Djokovic pe iarbă e probabil foarte greu, dar un lucru e cert: şansele lui Nadal să ajungă în ultimul act au crescut exponenţial.
La tragerea la sorţi de vineri, vorbeam despre ghinionul avut de "Matador", care îi avea pe sfertul său pe Marin Cilic şi Felix Auger-Aliassime (posibili adversari în optimi şi sferturi), pentru ca eventualul adversar din semifinală să fie jucătorul pe care toţi voiau să îl evite: Matteo Berrettini.
Între timp, Cilic şi Berrettini au fost forţaţi să abandoneze, din cauza COVID19, iar Auger-Aliassime a pierdut neaşteptat în faţa lui Cressy. Ca atare, drumul lui Rafa la Wimbledon în acest moment pare mult mai "domestic": Van De Zandschulp ar trebui să fie adversarul din optimi, Fritz - cel din sferturi şi probabil Tsitsipas sau Kyrgios - oponentul din penultimul act.

Nadal, mulţumit de nivelul arătat la Wimbledon

Nadal, care nu a mai jucat la Wimbledon de la semifinala pierdută în 2019, a obţinut o victorie normală în faţa lui Cerundolo, numărului 41 mondial, deşi a fost condus în setul patru cu 3-1 şi 4-2.
"A fost un meci dificil, dar a fost ceva la care mă așteptam, pentru că nu am mai jucat pe iarbă de trei ani și el a jucat în ultimul timp la un nivel foarte ridicat. A avut un mare test, iar cel mai pozitiv lucru este că am terminat meciul la un nivel grozav. A fost un meci foarte pozitiv pentru mine, dar e mult loc de îmbunătățit", a explicat spaniolul la conferința de presă, pentru ca apoi să dezvăluie că a avut reale dificultăţi în a anticipa traiectorile şi a alege lovitura corectă.
"Abia îmi amintesc (n.r. cum se joacă pe iarbă). Azi a fost vânt, frig, mingea a fost foarte grea, a fost mai rapidă, nu a petrecut mult timp în aer. Nu a fost ușor de jucat, cel puţin pentru mine. Fiecare victorie ajută, am petrecut mult timp pe teren și sper că acest lucru să îmi fie util în viitor. Au fost momente când am greșit pentru nu am înțeles ce lovitură trebuie să aleg. Jocurile îți dau asta, îţi dau ritm, îţi arată cum trebuie să gândeşti punctele. Trebuie să am smerenia să sufăr şi să accept că am lucruri multe de îmbunătăţit", a mai spus "Matadorul".
După duelul cu Cerundolo, pentru Rafa urmează o partidă mai uşoară, cel puţin în teorie: în faţă îi va ieşi lituanianul Berankis, locul 106 ATP. Cei doi s-au întâlnit o singură dată, chiar în această iarnă, la Melbourne Summer Set, unde ibericul s-a impus cu 6-2, 7-5.
Campion pe iarba londoneză în 2008 şi 2010, Rafa Nadal nu a părut a avea probleme la piciorul stâng, cel care este afectat de o maladie degenerativă şi incurabilă (sindromul de Muller-Weiss), la primul său meci pe iarbă din acest sezon.
Wimbledon 2022 - 29 iunie, transmisiuni Eurosport 1&2
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo