Dacă un sportiv se accidentează înainte de un turneu de tenis, locul acestuia pe tabloul principal e luat de un "lucky loser", un jucător care a pierdut în ultimul tur al calificărilor. În schimb, în măsura în care abandonul se produce în timpul competiției propriu-zise, adversarul din turul următor are culoar liber spre faza următoare.
Acest lucru creează o situație nefericită înainte de semifinalele Wimbledon, după ce Rafa Nadal a aflat că are o ruptură abdominală de 7 milimetri. Ibericul nu va putea fi pe teren la meciul cu Kyrgios, din semifinale, astfel că australianul s-a calificat fără luptă în prima sa finală de Grand Slam a carierei.
Acest gen de eveniment aduce cu sine două discuții. Prima e legată de fanii care și-au cumpărat bilete pentru partidă și care nu vor mai putea asista la spectacol. Evident, ei vor fi despăgubiți de organizatori, dar deținătorii de drepturi TV vor fi în off-side. A doua problemă e legată de avantajul nemeritat avut de tenismenul care merge mai departe din oficiu. În cazul nostru, Kyrgios va fi probabil mult mai proaspăt decât Djokovic, marele favorit din cealaltă semifinală, în perspectiva ultimului act. Se creează, astfel, un avantaj nemeritat pentru unul dintre jucători, dar această situație va fi schimbată, foarte probabil, de la anul.
Wimbledon
Kyrgios, convins că ar fi câștigat titlul la Wimbledon cu o singură condiție! De ce a depins totul
29/07/2022 LA 14:35

Noțiunea de "lucky loser" și în timpul turneului, din 2023, la Wimbledon?

Conform Daily Mail, organizatorii Wimbledon se gândesc serios să introducă regula "lucky loserului" și în cazul accidentărilor care intervin în timpul turneului. Cu alte cuvinte, jucătorul învins de cel care ulterior abandonează, va avea șansa să continue în competiție.
"Conducerea de la Wimbledon este supusă la multă presiune pentru a nu mai lăsa pe nimeni în viitor să treacă mai departe fără luptă", notează englezii.
Interesant e că Taylor Fritz, jucătorul eliminat de Nadal în sferturi, și-a făcut deja publică părerea în legătură cu această variantă. Extrem de fair-play, americanul susține că nu i s-ar fi părut normal să joace pentru un loc în finală, după ce a fost învins de Rafa.
"Nu, nu caut să mi se ofere lucruri pe tavă. Dacă nu am putut să îl bat (n.r. pe Nadal), atunci nu merit să fiu în semifinale. E foarte simplu", i-a răspuns Fritz unui fan pe contul său de Instagram.
Singura semifinală de azi de pe tabloul masculin de concurs, Djokovic - Norrie, e în direct pe Eurosport și Eurosport Player, de la ora 17:00. Finala va fi duminică, iar acolo e deja calificat din oficiu Nick Kyrgios.
Wimbledon
Berrettini a trecut prin "infern", după COVID-19: "Nici nu am putut să mă uit la Wimbledon"
18/07/2022 LA 08:34
Wimbledon
Ubi Tennis a ales cele mai tari ținute de la Wimbledon. Ce au scris despre cum s-a îmbrăcat Halep
16/07/2022 LA 12:47