Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Schimbare istorică pe care Wimbledon vrea să o facă, după abandonul lui Nadal

Cristian Mihală

Publicat 08/07/2022 la 12:11 GMT+3

Organizatorii de la Wimbledon ar putea lua o decizie istorică pentru ediția de anul viitor, după ce Rafael Nadal a fost forțat să abandoneze înainte de semifinala cu Nick Kyrgios. Englezii se gândesc să introducă regula de "lucky loser" și în timpul turneului.

Rafael Nadal suffers abdominal tear during his Wimbledon quarter-final

Credit imagine: Getty Images

Dacă un sportiv se accidentează înainte de un turneu de tenis, locul acestuia pe tabloul principal e luat de un "lucky loser", un jucător care a pierdut în ultimul tur al calificărilor. În schimb, în măsura în care abandonul se produce în timpul competiției propriu-zise, adversarul din turul următor are culoar liber spre faza următoare.
Acest lucru creează o situație nefericită înainte de semifinalele Wimbledon, după ce Rafa Nadal a aflat că are o ruptură abdominală de 7 milimetri. Ibericul nu va putea fi pe teren la meciul cu Kyrgios, din semifinale, astfel că australianul s-a calificat fără luptă în prima sa finală de Grand Slam a carierei.
Acest gen de eveniment aduce cu sine două discuții. Prima e legată de fanii care și-au cumpărat bilete pentru partidă și care nu vor mai putea asista la spectacol. Evident, ei vor fi despăgubiți de organizatori, dar deținătorii de drepturi TV vor fi în off-side. A doua problemă e legată de avantajul nemeritat avut de tenismenul care merge mai departe din oficiu. În cazul nostru, Kyrgios va fi probabil mult mai proaspăt decât Djokovic, marele favorit din cealaltă semifinală, în perspectiva ultimului act. Se creează, astfel, un avantaj nemeritat pentru unul dintre jucători, dar această situație va fi schimbată, foarte probabil, de la anul.

Noțiunea de "lucky loser" și în timpul turneului, din 2023, la Wimbledon?

Conform Daily Mail, organizatorii Wimbledon se gândesc serios să introducă regula "lucky loserului" și în cazul accidentărilor care intervin în timpul turneului. Cu alte cuvinte, jucătorul învins de cel care ulterior abandonează, va avea șansa să continue în competiție.
"Conducerea de la Wimbledon este supusă la multă presiune pentru a nu mai lăsa pe nimeni în viitor să treacă mai departe fără luptă", notează englezii.
Interesant e că Taylor Fritz, jucătorul eliminat de Nadal în sferturi, și-a făcut deja publică părerea în legătură cu această variantă. Extrem de fair-play, americanul susține că nu i s-ar fi părut normal să joace pentru un loc în finală, după ce a fost învins de Rafa.
"Nu, nu caut să mi se ofere lucruri pe tavă. Dacă nu am putut să îl bat (n.r. pe Nadal), atunci nu merit să fiu în semifinale. E foarte simplu", i-a răspuns Fritz unui fan pe contul său de Instagram.
Singura semifinală de azi de pe tabloul masculin de concurs, Djokovic - Norrie, e în direct pe Eurosport și Eurosport Player, de la ora 17:00. Finala va fi duminică, iar acolo e deja calificat din oficiu Nick Kyrgios.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo