Jucătorul de 20 de ani a înregistrat cel mai bun parcurs al carierei la Wimbledon, unde nu trecuse de primul tur până anul acesta. Italianul a ajuns pentru a treia oară astfel în sferturile de finală ale unui Grand Slam, primele două apariții venind la Australian Open și Roland Garros. Sinner a punctat mai multe aspecte la finalul partidei și a realizat un rezumat al înfrângerii sale în fața lui Nole:
"A fost un meci foarte dificil. Știam asta dinainte să pășesc pe teren. Am jucat foarte bine, dar Nole a ridicat nivelul din al treilea set. În al cincilea set am jucat corect, dar am ratat loviturile câștigătoare. Pot să fiu mândru că am ajuns atât de departe. Sunt sigur că asta îmi va oferi multă încredere pe viitor.
Când ai două seturi în față, ești motivat să câștigi. În al treilea set, situația s-a schimbat. A făcut câteva puncte bune și a crescut. Din acel moment a fost mai bun decât mine. Cum am spus și înainte, în al cincilea set am jucat corect, dar a fost superior. A trebuit să fac altceva pentru că Nole a fost cel care conducea punctele."
Wimbledon
Kyrgios, convins că ar fi câștigat titlul la Wimbledon cu o singură condiție! De ce a depins totul
29/07/2022 LA 14:35
Sinner, mulțumit de turneul făcut
Italianul a vorbit și despre oportunitatea de a juca în fața unui jucător de calibrul lui Djokovic, dar și despre posibilitatea de a se afla în fața spectatorilor de pe terenul central:"Când știi că ești în fața unui jucător de această calitate, știi că vei juca pe terenul central cu mulți oameni în tribune.
Să joc împotriva unor jucători ca Djokovic este minunat, deoarece sunt o persoană care își impune provocări și căreia îi place să concureze. Mă antrenez mereu să joc meciuri de acest calibru. Știu că am multe de îmbunătățit, dar cred că pot fi fericit după turneul pe care l-am făcut. Asta e tenisul."
Jannik Sinner rămâne un jucător de urmărit, care își poate pune amprenta asupra noii generații ce vine din urmă, la doar 20 de ani.
https://i.eurosport.com/2022/07/05/3404771.jpg
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Berrettini a trecut prin "infern", după COVID-19: "Nici nu am putut să mă uit la Wimbledon"
18/07/2022 LA 08:34
Wimbledon
Ubi Tennis a ales cele mai tari ținute de la Wimbledon. Ce au scris despre cum s-a îmbrăcat Halep
16/07/2022 LA 12:47