Anul acesta, Wimbledon a sărbătorit 100 de ani de când se joacă pe terenul central de la All England Club. Organizatorii britanici au invitat în timpul turneului mai mulți foști mari campioni de pe iarba londoneză, printre care și Stefan Edberg.
Fostul mare jucător suedez, în vârstă de 56 de ani, a câștigat 6 titluri de Grand Slam, două dintre el chiar pe terenul central de la Wimbledon. Cele două victorii au avut loc în 1988 și 1990, iar Edberg a dezvăluit ce reprezintă pentru el acest turneu:
"Personal, dacă aș avea de ales un loc unde ar trebui să mă întorc, acesta ar fi. Am crescut urmărindu-l pe Bjorn Borg câștigând cinci titluri aici, după care am jucat și eu și am câștigat. Mereu te simți bine primit când te întorci la Wimbledon", a spus Edberg.
Wimbledon
Kyrgios, convins că ar fi câștigat titlul la Wimbledon cu o singură condiție! De ce a depins totul
29/07/2022 LA 14:35
Citește și:

Novak Djokovic-Roger Federer, cel mai bun meci pe care l-a văzut Edberg l-a văzut la Wimbledon

Stefan Edberg a vorbit și despre meciurile sale preferate de la Wimbledon. Fostul jucător suedez a enumerat mai multe meciuri, dar meciul pe care îl consideră cel mai bun din punct de vedere al calității este cel dintre Novak Djokovic și Roger Federer, din finala din 2019 de la All England Club:
"Aici au fost multe meciuri care te inspiră. De asemenea, foarte multă tradiție. Borg vs McEnroe în 1980. Foarte mulți am urmărit meciul dintre Federer și Nadal din finala din 2008. Acela iese în evidență, poate fi unul dintre cele mai bune meciuri.
Recent, am văzut un meci foarte lung atunci când Djokovic l-a învins pe Federer în finală, în urmă cu câțiva ani, atunci când Federer a avut mingi de meci. Acela este, probabil, din punct de vedere al calității, cel mai bun meci pe care l-am văzut la Wimbledon", a spus Edberg.
Novak Djokovic, cel care a câștigat meciul la care face referire Stefan Edberg, poate câștiga astăzi al șaptelea titlu de la Wimbledon. Sârbul îl va întâlni în finală pe australianul Nick Kyrgios, cel care ajunge în premieră în finala unui turneu de Grand Slam.
Marea finală de la Wimbledon, Novak Djokovic - Nick Kyrgios, va avea loc astăzi, în direct pe Eurosport și Eurosport Player, de la ora 16:00.
Wimbledon
Berrettini a trecut prin "infern", după COVID-19: "Nici nu am putut să mă uit la Wimbledon"
18/07/2022 LA 08:34
Wimbledon
Ubi Tennis a ales cele mai tari ținute de la Wimbledon. Ce au scris despre cum s-a îmbrăcat Halep
16/07/2022 LA 12:47