Rafael Nadal a obținut calificarea în turul al treilea de la Wimbledon, după ce a avut de muncă în turul al doilea contra lituanianului Ricardas Berankis (106 ATP), scor 6-4, 6-4, 4-6, 6-3, după mai bine de trei ore de joc.
Chiar dacă nu a făcut cea mai bună partidă, experiența spaniolului și-a spus cuvântul, iar acesta a ajuns din nou în turul al treilea al turneului de pe iarba londoneză.
Nadal a recunoscut că nu a început bine partida, dar că a reușit să găsească soluții, pentru a termina partida într-o notă pozitivă:
Wimbledon
Kyrgios, convins că ar fi câștigat titlul la Wimbledon cu o singură condiție! De ce a depins totul
29/07/2022 LA 14:35
"Mai am multe lucruri de îmbunătățit. Patru seturi, trei ore pe teren, toate ajută. Sunt acolo unde am vrut să fiu, în turul al treilea. Nu e prima zi când a trebuit să fiu la cel mai înalt nivel. Experiența te ajută în astfel de momente. Știu când trebuie să joc bine și când trebuie să sufăr pentru a câștiga", a declarat Nadal la finalul partidei.
Citește și:

Nadal, despre diferența dintre cei trei mari jucători și restul circuitului: "Nu sunt arogant când spun asta"

La finalul partidei cu Berankis, Nadal a vorbit și despre diferența dintre cei trei mari jucători din tenisul mondial și jucătorii din restul circuitului. Nadal, Djokovic și Federer au ajuns fiecare la cel puțin 20 de titluri de Grand Slam, fiind unii dintre cei mai buni jucători din toate timpurile:
"Cheia în această lume a tenisului, mare diferență făcută de Federer, de Djokovic și de mine este că - și nu sunt arogant când spun asta - am reușit să facem ceva mai bine decât restul. Am reușit să câștigăm mai multe meciuri decât ceilalți jucând slab.
Aceasta este cheia succesului pentru jucătorii de tenis. Când joci bine, aproape toată lumea câștigă, deoarece diferențele nu sunt mari. Când joci bine, câștigi din inerție. Cheia este să câștigi când joci slab, deoarece când joci slab și pierzi nu mai joci până săptămâna următoare. Dacă joci slab și câștigi, poți juca mai bine în meciul următor. Victoriile te ajută să joci bine", a mai declarat Nadal.
În turul al treilea de la Wimbledon, Nadal îl va întâlni pe italianul Lorenzo Sonego (54 WTA), jucător pe care îl va întâlni în premieră sâmbătă. Sonego a ajuns în turul al treilea după ce a câștigat duelul din turul secund contra francezului Hugo Gaston, scor 7-6(4), 6-4, 6-4.
https://i.eurosport.com/2022/07/01/3401636.jpg
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Berrettini a trecut prin "infern", după COVID-19: "Nici nu am putut să mă uit la Wimbledon"
18/07/2022 LA 08:34
Wimbledon
Ubi Tennis a ales cele mai tari ținute de la Wimbledon. Ce au scris despre cum s-a îmbrăcat Halep
16/07/2022 LA 12:47