Articol scris de Timeea Franțescu
Djokovic a cucerit până acum cinci trofee la Wimbledon și va lupta pentru următorul în ediția de anul acesta. Cu toate că va intra în calitate de favorit, ar putea întâlni jucători care să-i creeze adevărate probleme. Acesta s-ar putea confrunta încă din primul tur cu Nick Kyrgios, unul dintre puținii jucători care îl conduc pe Novak în întâlnirile directe.
Kyrgios va reintra pe teren pentru prima dată după o pauză din februarie, ce a dus la ieșirea sa din top 60. Acesta vine cu așteptări ridicate la Wimbledon, turneu la care a jucat bine în anii anteriori.
Tenis
Djokovic, numit cetățean de onoare al unui oraș din Muntenegru! Cum a fost întâmpinat liderul ATP
ACUM 9 ORE
Deși sârbul la prima vedere pare a fi de neoprit, un posibil meci cu Kyrgios ar putea fi un obstacol în drumul său către trofeu. Australianul John Newcombe, câștigător a 7 titluri de Grand Slam în anii '60-'70, crede că Novak s-ar teme de o posbilă confruntare cu Nick, neavând încă nicio victorie împotriva acestuia.
"Sunt sigur că Djokovic nu își dorește să joace contra lui Nick în primul tur de la Wimbledon", a declarat Newcombe, citat de tennisworldusa.com.

Kyrgios este un adversar de temut la Wimbledon

Cea mai importantă performață a lui Kyrgios la turneul londonez este cea din 2014, când a intrat în turneu datorită unui wildcard și a ajuns până în sferturile de finală, unde învins de Milos Raonic.
Cu toate că, spre deosebire Djokovic, australianul a jucat doar la 5 turnee anul acesta, Kyrgios este capabil de un joc puternic, principala sa armă, mai ales în meciurile împotriva sârbului, este serviciul.
Cei doi s-au mai confruntat de două ori până acum. În 2017, la Acapulco, sârbul a fost învins de Kyrgios într-un meci de două seturi, scor 7-6 7-5, după un partidă în care serviciul australianului a fost la nivel înalt, reușind nu mai puțin de 14 ași. La Indian Wells, unde sârbul era campionul en-titre, acesta a fost eliminat tot în două seturi, scor 6-4 7-5.
Australianul intră în truneu cu șanse ridicate de a avea un parcurs bun. John Newcombe afirmă că jucătorii se vor teme de jocul lui Kyrgios și vor spera să nu îl întâlnească de-a lungul turneului.
"Vor fi mulți jucători care nu își vor dori să-l vadă pe Kyrgios pe partea lor de tablou. Va fi greu de învins. Dar dacă Nick are un meci greu, îi va fi dificl să se refacă pentru următorul. Mă gândesc că jucătorii de top vor spera ca Nick să întâlenască un oponent solid care pune mereu mingea înapoi în teren, fapt ce-l va frustra pe Nick ", a spus Newcombe.
Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 28 iunie - 11 iulie și va fi transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
BBC: Discrepanțele găsite în testele Covid ale lui Nole. Familia Djokovic refuză să comenteze
ACUM 13 ORE
Australian Open
Nadal, după calificarea în finala la Australian Open: "Un singur lucru contează pentru mine acum"
ACUM 20 ORE