Novak Djokovic a pierdut un singur set până acum la Wimbledon și este cotat cu prima șansă la câștigarea trofeului. Liderul mondial îl va înfrunta în sferturi pe Marton Fucsovics, un adversar pe care l-a învins în ambele confruntări directe de până acum, astfel că este mare favorit la accederea în semifinale.
Djokovic este obișnuit cu statutul de favorit, însă ediția din acest an de la Wimbledon este una cu totul specială. Dacă se va impune, sârbul îi va egala pe Roger Federer și Rafael Nadal la numărul de trofee de Grand Slam (20). În plus, Djokovic își va continua drumul către Golden Slam, câștigarea tuturor celor 4 turnee majore într-un sezon, performanță care n-a mai fost obținută de niciun jucător de la legendarul Rod Laver încoace (1969).
Astfel, Djokovic are de înfruntat o presiune imensă și mulți specialiști consideră că acest lucru ar putea perturba performanța sârbului la Wimbledon, deși tenisul său este de departe cel mai bun din circuit în momentul de față.
Australian Open
Australian Open LIVE BLOG | Medvedev, în semifinale, după o partidă ireală cu Auger-Aliassime
ACUM 16 ORE

Boris Becker: "Djokovic are un alt adversar pe care nu ar trebui să-l desconsiderăm - istoria"

De aceeași părere este și Boris Becker, care a menționat că jucătorii care au rămas în concurs la All England Club îi pot pune probleme liderului mondial, dar că principalul său adversar este presiunea la care va fi suăus pe măsură ce se apropie de trofeu.
"Djokovic nu va avea o misiune facilă. Unii dintre jucătorii rămași în concurs sunt subestimați, iar Djokovic are un alt adversar pe care nu ar trebui să-l desconsiderăm - istoria. Cu cât el se apropie de finală și de posibilul Grand Slam cu numărul 20, cu atât va crește această presiune și cu atât i se va aminti mai mult de ea.", a declarat Becker, citat de tennishead.com.
De asemenea, triplul campion de la Wimbledon consideră că lumea e mult prea atentă la jucătorii consacrați și omite să-i urmărească pe cei din noul val, care au potențialul de a câștiga trofee majore: "De asemenea, cred că suntem atât de preocupați de legende precum Roger Federer și Andy Murray, încât uneori îi trecem cu vederea pe unii dintre ceilalți jucătorii, care în următorii ani vor fi campioni de Grand Slam."
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Moment istoric în semifinalele Australian Open: de 9 ani nu s-a mai întâmplat așa ceva într-un GS
ACUM O ZI
Australian Open
Swiatek, în semifinale la Australian Open. Meciul cu Sorana Cîrstea a ajutat-o enorm
IERI LA 05:31