În cele 22 de participări la Wimbldedon, pentru Federer a fost pentru prima oară când a pierdut un set la 0. S-a întâmplat în fața lui Hubert Hurkacz (locul 18 ATP). Dar Federer este sfătuit să nu se retragă.

Federer, mesaj din partea lui Toni Nadal

Unchiul lui Rafael Nadal îl sfătuiește însă pe elvețian să nu se retragă și să mai participe încă o dată la cele 4 turnee de Grand Slam.
Wimbledon
"Rafa nu se va preda în fața lui Djokovic!" Toni Nadal a anunțat când se va ști cine e "The GOAT"
14/07/2021 LA 10:57
"Cred că Federer, la fel ca Djokovic și Nadal, se va retrage în ziua în care vor simți ca nu mai au șanse la victorie. Când Roger va decide că ziua aceea a sosit, sper ca își va lua rămas-bun pas cu pas, participând cel puțin la cele patru turnee de mare slem încă o dată.
Atât milioanele de fani, cât și el însuși merită încă o întâlnire în care să își dedice ovațiile și tributul pentru el și pentru ce a însemnat el față de sportul nostru," a declarat unchiul lui Rafael, Toni Nadal pentru Tennis Head.

Federer, despre o eventuală retragere

După înfrângerea în fața polonezului Hubert Hurkacz, Roger Federer a fost întrebat dacă se va retrage.
"Nu știu. Chiar nu știu. Trebuie să mă regrupez. Obiectivul meu pentru anul trecut a fost să mai joc un turneu la Wimbledon. Am reușit să o fac anul ăsta și sunt mulțumit.
Vom vorbi în următoarele zile despre direcția pe care să o urmăm în cele ce urmează. Trebuie să aflu de ce am nevoie pentru a fi într-o formă mai bună și a putea redeveni mai competitiv, de aici vom porni. Cu siguranță, mi-ar placea să mai joc încă o dată, dar la vârsta mea nu știi niciodată ce se poate întâmpla," a spus la finalul meciului.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Wimbledon
Berrettini, după finala de la Wimbledon: "Djokovic era singurul jucător care putea să mă bată"
14/07/2021 LA 08:00
Wimbledon
Djokovic a dezvăluit de ce "gustă" iarba de pe Centre Court după fiecare titlu cucerit la Wimbledon
13/07/2021 LA 09:19