Astăzi au loc sferturile de finală de pe tabloul masculin de la Wimbledon, iar la partida dintre Karen Khachanov și Denis Shapovalov a avut loc un episod incredibil.
Este arhicunoscut faptul că la Grand Slam-ul londonez albul este culoarea predominantă. Jucătorii trebuie să poarte echipament complet alb, numai însemnele sponsorilor putând avea alte culori. Această regulă face parte din tradiția de aproape un secol și jumătate a turneului și este păstrată cu mare strictețe.
Arbitrul partidei dintre Khachanov și Shapovalov l-a obligat pe rus să-și schimbe șapca, considerând că aceasta avea o nuanță de negru profundă. Deși era albă la exterior, pe partea de interior se putea observa că predomina culoarea neagră, astfel că oficialul partidei a trebuit să intervină.
Wimbledon
"Rafa nu se va preda în fața lui Djokovic!" Toni Nadal a anunțat când se va ști cine e "The GOAT"
14/07/2021 LA 10:57

Wimbledon renunță la una dintre tradiții din 2022

Wimbledon-ul este cel mai vechi și mai galonat turneu de Grand Slam și singurul care se desfășoară pe aceeași suprafață ca la prima sa ediție (1877): iarba. În plus, Grand Slam-ul londonez este singurul care are inclusă o zi de pauză, duminica de la jumătatea turneului.
Această tradiție va fi abandonată începând cu 2022, organizatorii anunțând că de anul viitor vor fi programate partide și în duminica a 2-a a competiției. În toată istoria sa, la Wimbledon s-a jucat de numai 4 ori în duminica a 2-a, asta doar pentru că programul a fost serios dat peste cap de ploaie (1991, 1997, 2004 și 2016).
"De-a lungul timpului, Wimbledon-ul a evoluat continuu pentru a satisface cerințele și comportamentele în schimbare ale fanilor noștri. Vrem ca acest eveniment minunat să fie disponibil pentru cât mai mulți oameni din întreaga lume, pentru a împărtăși bucuria turneului.
Includerea "Duminicii de Mijloc" permanent în programul nostru ne va permite să facem exact asta și să creăm o nouă tradiție de care sperăm să putem deveni foarte mândri. Acest lucru ne permite să facem mai mult cu cea de-a doua zi de luni.", a declarat Sally Bolton, directorul executiv al turneului de la All England Club.
Wimbledon
Berrettini, după finala de la Wimbledon: "Djokovic era singurul jucător care putea să mă bată"
14/07/2021 LA 08:00
Wimbledon
Djokovic a dezvăluit de ce "gustă" iarba de pe Centre Court după fiecare titlu cucerit la Wimbledon
13/07/2021 LA 09:19