Campion en-titre la ediția din acest an, Novak Djokovic s-a calificat ieri în semifinalele turneului de la Wimbledon după ce a trecut de Marton Fucsovics, ocupant al locului 48 ATP, cu scorul de 6-2, 6-4, 6-4, la capătul unui meci care a durat două ore și 19 minute de joc. Aceasta a fost victoria cu numărul 100 a lui Nole pe iarbă și a 10-a calificare în semifinale la Wimbledon.
După meci, la conferința de presă, Novak Djokovic a fost luat tare încă de la prima întrebare. Un jurnalist l-a întrebat pe sârb "cum e să fie tipul rău" în circuit: "Cum e să fii tipul rău? Să te afli mereu pe urmele lui Roger și Rafa în toți acești ani?" În acel moment, starea de spirit a lui Nole s-a modificat instant, însă a oferit un răspuns pe măsură, fără să-l trateze diferit pe jurnalistul cu pricina.
Tenis
Djokovic îi ține în șah pe organizatorii Australian Open. Anunțul lui Nole
IERI LA 16:17

Wimbledon 2021 | Novak Djokovic, luat tare de un jurnalist la Londra

"Nu mă consider un tip rău. Asta este opinia ta. Nu sunt pe urmele nimănui. Eu îmi creez propriul drum în tenis, propria mea istorie. Sunt privilegiat să fac parte din istoria sportului pe care-l iubesc. Așa cum am spus și pe teren, știu multe statistici din sport, dar nu știu totul. Cu toate acestea, sunt motivate să joc cel mai bun tenis al meu la cele mai importante evenimente din sportul nostru", a replicat Nole.
Până acum, Novak Djokovic a trecut la Wimbledon de Jack Draper, Kevin Anderson, Denis Kudla, Cristian Garin și Marton Fucsovics, cedând un singur set în meciul din primul tur. În acest moment, marele campion sârb e la două victorii distanță de a-i egala pe marii lui rivali, Federer și Nadal, în clasamentul titlurilor majore câștigate. Pentru un loc în finală, Nole va trebui să treacă de Denis Shapovalov.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
ATP nu vrea să-și suspende turneele din China! Ce a cerut în cazul Shuai Peng
03/12/2021 LA 14:09
Tenis
Rusia, în semifinalele Cupei Davis. Programul penultimului act
03/12/2021 LA 08:36