După ce a pierdut set în turul inaugural contra lui Jack Draper, Novak Djokovic a trecut la pas de sud-africanul Kevin Anderson în turul secund, scor 6-3, 6,3, 6-3, continuându-și astfel drumul către câștigarea celui de-al 3-la turneu de Grand Slam al anului.
La finalul partidei, Djokovic a fost rugat de jurnaliști să-și spună părerea despre suprafața de joc de pe Terenul Central. Aderența de pe iarba londoneză nu a fost cea mai bună în primele zile ale competiției, iar mai mulți jucători au alunecat și au căzut.
Din păcate, Adrian Mannarino și Serena Williams au fost nevoiți să se retragă după accidentările suferite, iar multe voci i-au acuzat pe organizatori pentru starea terenului, iar aceștia au fost nevoiți să emită un comunicat prin care să se disculpe.
US Open
De ce nu a reușit Djokovic "Calendar Grand Slam": "Participarea la Jocurile Olimpice, o mare eroare"
23/09/2021 LA 15:31

Novak Djokovic: "Eu nu pot vorbi în numele celorlalți jucători"

Djokovic s-a confruntat și el cu această problemă, fiind la un pas de o accindetare, dar a sârbul a reușit să o evite. Liderul mondial a admis că nu e ușor să-ți menți echilibrul pe iarbă, dar nu vede în asta o problemă atât de gravă pe cum s-a vehiculat în ultimele zile.
"Nu am avut în minte accidentările Serenei și a lui Mannarino când am intrat pe teren, chiar dacă este foarte trist ceea ce am văzut. Eu nu pot vorbi în numele celorlalți jucători, care consideră că terenurile sunt puțin mai alunecoase decât în anii anteriori.
Dar nu cred că e vorba despre terenuri. Evident că ploua câteva zile. Poate că atunci când acoperișul este tras, umiditatea afectează suprafațade joc și iarba devine puțin mai alunecoasă decât în ​​circumstanțe normale.
Dar cred că ne afectează faptul că nu am jucat pe terenuri de iarbă timp de doi ani, faptul că venim de la câteva luni în care am jucat pe zgură, care este o suprafață complet diferită în ceea ce privește mișcarea și săritura. Eu încă îmi ajustez mișcarile, adaptându-mă la această suprafață.", a declarat Djokovic, citat de tennishead.com.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
2021, anul lui Novak Djokovic! Sârbul e doar al 5-lea jucător din istorie care reușește asta
22/09/2021 LA 16:04
Tenis
Nadal: "Trec printr-un proces complicat, dureros, dar am în minte un singur lucru"
22/09/2021 LA 08:58