Articol scris de Timeea Franțescu
Roger Federer luptă pentru un loc în semifinala turneului de la Wimbledon, performanță pe care nu mulți credeau că o va atinge la această ediție. Deși a venit după o accidentare extrem de dificilă, care l-a ținut departe de terenul de tenis o perioadă lungă de timp, campionul elvețian a reușit să aibă un parcurs incredibil până acum pe iarba de la All England Club, fiind văzut chiar ca unul dintre principalii favoriți.
Forma incredibilă în care se află Federer i-a surprins chiar și pe specialiști, care nu se așteptau la un asemena parcurs din partea elvețianului, ținând cont de perioada grea pe care a traversat-o. John McEnroe, deținătorul a trei titluri de Wimbledon, declară că, deși îl urmărește de ani buni pe elvețian, este în continuare surprins și, totodată, încântat de evoluțiile lui Federer pe teren, mai ales într-un asemenea context.
Australian Open
"Nu va fi un nou Big-3!" Mats Wilander, despre cine va domina tenisul masculin în următorii ani
23/01/2022 LA 10:42
"Cu toții ar trebui să recunoaștem că cea mai mare șansă a sa este la acest turneu. Sunt complet fascinat, chiar dacă l-am mai văzut jucând de mii de ori. Poate intra pe teren și evolua cel puțin la fel de bine cum o făcea în anii anteriori", susține John McEnroe.

John McEnroe, despre Federer la Wimbledon: "Ce face el e dintr-o altă lume"

McEnroe își amintește mereu de momentul în care Federer a părăsit iarba de la All England Club șchiopătând, moment urmat de o pauză de șase luni de la terenul de tenis, în urma căreia elvețianul s-a întors și a cucerit trofee de Grand Slam. Atunci, consideră McEnroe, ceea ce făcea Roger părea a fi supraomenesc, perfomanțele sale erau suprinzătoare.
"A ieșit de pe teren șchiopătând și nu a mai jucat în următoarele șase luni niciun meci. Mai târziu, a revenit la Australian Open, unde a câștigat meciuri de cinci seturi, urmând chiar să mai cucerească încă două titluri de Grand Slam. Ai crede că ceea ce face el e dintr-o altă lume, pentru că așa și e. E o nebunie. Mă întreb mereu cum de e posibil", a mai adăugat acesta.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul 2. Zverev și Nadal au impresionat
19/01/2022 LA 12:44
Australian Open
Novak Djokovic, un monument de tristeţe. Cum a fost surprins pe aeroport, la plecarea din Australia
16/01/2022 LA 12:10