Stefanos Tistsipas a avut un an fantastic și a fost aproape de câștiga la Roland Garros, dar a pierdut finala cu Djokovic după ce a condus cu 2-0 la seturi.
Următoarea provocare a grecului este turneul de la Wimbledon, însă acesta e conștient că șansele sale de a se impune la Londra sunt reduse, din cauză că nu are experiența necesară pe iarbă.
"În acest moment nu am suficiente meciuri pe iarbă. Am jucat foarte puține turnee pe această suprafață. Sper să joc cât mai multe meciuri și victoriile să-mi aducă încredere. Nu am avut această ocazie până acum.", a declarat grecul, citat de tennishead.com.
Australian Open
Novak Djokovic nu merge în Serbia. Unde se "tratează" după ce a pățit și ce înțelegere a făcut
ACUM 29 MINUTE
Cea mai bună performanță a lui Tsitsipas la Wimbledon a fost atingerea optimilor de finală, în 2018. La precedenta ediție (2019), grecul a fost eliminat încă din primul tur de italianul Thomas Fabbiano.

Stefanos Tsitsipas nu-și dă prea multe șanse împotriva lui Djokovic

La Wimbledon, Tsitsipas este pe aceeași jumătate de tablou cu Novak Djokovic, astfel că s-ar putea duela din nou cu liderul mondial, în semifinale.
Grecul e de părere că deocamdată nu are capacitatea să-i pună probleme lui Djokovic pe iarbă. Sârbul este în cursa pentru realizarea Golden Slam-ului (câștigarea tuturor celor 4 turnee de Grand Slam într-un an), iar Tsitsipas a menționat că va face tot posibilul pentru a-l opri pe Djokovic din drumul său, dar a admis că va fi foarte greu.
"Evident că suntem aici pentru a încerca să-i oprim visul (n.r. lui Djkovic). Dar va fi foarte greu. Mi se pare foarte dificil să joc împotriva lui. Este unul dintre cei mai mari jucători pe care tenisul i-a văzut vreodată.", a adăugat Tsitsipas.
Turneul de la Wimbledon începe astăzi, iar toate partidele sunt transmise în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Australienii continuă să ia măsuri împotriva lui Djokovic! Anunțul ministrului afacerilor interne
ACUM 7 ORE
Australian Open
Familia lui Djokovic a rupt în sfârşit tăcerea, după ce Nole a fost expulzat din Australia
ACUM 16 ORE