Articol scris de Răzvan Cîrceag
Hubert Hurkcacz, favoritul numărul 14 pe tabloul de simplu masculin, s-a calificat în semifinale la Wimbledon 2021 după ce l-a eliminat în mod surprinzător pe Roger Federer în faza sferturilor de finală, scor 6-3, 7-6 (4), 6-0, la capătul unui meci care a durat o oră și 51 de minute de joc.
Tenis
Roger Federer s-a declarat surprins de Emma Răducanu: "E dureros să vezi ce i se întâmplă!"
ACUM 7 ORE
Federer este cel mai titrat jucător din istoria turneului de la Wimbledon, cu 8 trofee în palmares. Dar de această dată, nu a mai putut evolua așa cum și-a obișnuit fanii. Ultima oară când Federer a pierdut un meci la All England Club, fără să câștige un set, a fost în anul 2002. Mai mult, niciodată nu a pierdut un set la 0 pe iarba londoneză.

Wimbledon 2021: Ce a spus Hubert Hurkacz la finalul meciului cu Federer

"Să joc în fața lui Roger pe acest teren este un vis devenit realitate. A făcut atâtea lucruri speciale aici. Vă dați seama că sunt super fericit și mândru de această realizarea a mea. Să joc aici la Wimbledon... extraordinar. De abia aștept turul următor!", a declarat Hubert, numărul 18 ATP, la finalul meciului.
În semifinală, polonezul Hubert va da peste învingătorul dintre Matteo Berrettini (9 ATP) și Felix Auger-Aliassime (19 ATP). Roger Federer a pierdut un set la 0 la Wimbledon pentru prima dată în carieră. Doar cinci jucători au reușit să-i ia lui Federer un set la 0 în întreaga carieră a elvețianului:
  • Vincent Spadea la Montecarlo 1999
  • Pat Rafter la Roland Garros 1999
  • Byron Black la Queen’s 1999
  • Rafael Nadal la Roland Garros 2008
  • Hubert Hurkacz la Wimbledon 2021
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
"E oribil! Să ne amintim că și sportivii sunt oameni!" Federer, despre comentariile negative
ACUM 10 ORE
Laver Cup
Rafa Nadal, propunere inedită pentru Roger Federer înaintea noului sezon competițional
IERI LA 14:16