Articol scris de Răzvan Cîrceag
Hubert Hurkcacz, favoritul numărul 14 pe tabloul de simplu masculin, s-a calificat în semifinale la Wimbledon 2021 după ce l-a eliminat în mod surprinzător pe Roger Federer în faza sferturilor de finală, scor 6-3, 7-6 (4), 6-0, la capătul unui meci care a durat o oră și 51 de minute de joc.
Rakuten Japan Open Tennis Championships
Tiafoe, în urma criticilor primite după Laver Cup: "Nu am de gând să-i cer scuze lui Federer"
IERI LA 20:27
Federer este cel mai titrat jucător din istoria turneului de la Wimbledon, cu 8 trofee în palmares. Dar de această dată, nu a mai putut evolua așa cum și-a obișnuit fanii. Ultima oară când Federer a pierdut un meci la All England Club, fără să câștige un set, a fost în anul 2002. Mai mult, niciodată nu a pierdut un set la 0 pe iarba londoneză.

Wimbledon 2021: Ce a spus Hubert Hurkacz la finalul meciului cu Federer

"Să joc în fața lui Roger pe acest teren este un vis devenit realitate. A făcut atâtea lucruri speciale aici. Vă dați seama că sunt super fericit și mândru de această realizarea a mea. Să joc aici la Wimbledon... extraordinar. De abia aștept turul următor!", a declarat Hubert, numărul 18 ATP, la finalul meciului.
În semifinală, polonezul Hubert va da peste învingătorul dintre Matteo Berrettini (9 ATP) și Felix Auger-Aliassime (19 ATP). Roger Federer a pierdut un set la 0 la Wimbledon pentru prima dată în carieră. Doar cinci jucători au reușit să-i ia lui Federer un set la 0 în întreaga carieră a elvețianului:
  • Vincent Spadea la Montecarlo 1999
  • Pat Rafter la Roland Garros 1999
  • Byron Black la Queen’s 1999
  • Rafael Nadal la Roland Garros 2008
  • Hubert Hurkacz la Wimbledon 2021
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
Nadal, Djokovic și Murray, avertizați după retragerea lui Roger Federer: "Va fi efectul de domino!"
IERI LA 17:19
Tenis
"La retragerea ta cine ar plânge?" Djokovic a răspuns imediat, după momentul dintre Nadal & Federer
03/10/2022 LA 13:59