Azi au avut loc semifinalele de pe tabloul feminin, meciuri în urma cărora am aflat că Ashleigh Barty și Aryna Sabalenka vor disputa marea finală de sâmbătă pe iarba londoneză. Vineri ne vom bucura de partidele din semifinale de pe tabloul masculin.
În proba de simplu, doar meciurile de la masculin sunt programate în cea de-a 11-a zi de concurs la Londra. Ambele partide din penultimul act sunt programate pe terenul central de la All England Club. Primii care vor intra pe teren sunt Berrettini și Hurkacz, de la ora 15.30.

#Favoriții Wimbledon 2021 | Matteo Berrettini – Hubert Hurkacz

Mutua Madrid Open
Novak Djokovic, primul semifinalist la Madrid! Nole a trecut în minimum de seturi de Hubert Hurkacz
06/05/2022 LA 13:34
Matteo Berrettini (9 ATP) s-a calificat în semifinalele turneului de la Wimbledon după ce a reușit să treacă în sferturile de finală de bunul său prieten, Felix Auger-Aliassime, scor 6-3, 5-7, 7-5, 6-3. Berrettini își continuă seria de victorii pe iarbă din sezon după ce înaintea turneului de la Wimbledon a câștigat turneul de la Queen’s. După ce luna trecută a ajuns în premieră în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam, pe zgura de la Roland Garros, Berrettini reușește să își depășească această performanță prin accederea în semifinalele de la Wimbledon. În penultimul act, italianul în vârstă de 25 de ani îl va întâlni pe polonezul Hubert Hurkacz (18 ATP).
https://i.eurosport.com/2021/07/08/3169899.jpg
Hubert Hurkacz este jucătorul care a produs cele mai mari surprize ale turneului de la Wimbledon. Polonezul în vârstă de 24 de ani a trecut pe rând în optimi de numărul 2 mondial, Daniil Medvedev, și în sferturi de Roger Federer, campion de 8 ori la Wimbledon, scor 6-3, 7-6(4), 6-0. Seria impresionantă a lui Hurkacz vine în contextul în care polonezul a venit la Wimbledon după ce a avut un sezon de zgură dezastruos, urmat de un început pe iarbă la fel de dificil, cu o singură victorie în ultimele 6 turnee. Cu toate acestea, câștigătorul din acest an de la Miami a reușit să se mobilizeze pentru Wimbledon și are parte de cel mai bun turneu al carierei. Berrettini și Hurkacz s-au mai întâlnit de două ori până acum, pe hard, ambii câștigând câte un meci.

#Favoriții Wimbledon 2021 | Novak Djokovic – Denis Shapovalov

Numărul 1 mondial își continuă drumul spre titlul de Grand Slam cu numărul 20. Novak Djokovic s-a calificat în semifinalele turneului de la Wimbledon după ce a trecut în trei seturi de Marton Fucsovics (48 ATP), scor 6-3, 6-4, 6-4. Djokovic, care a mai câștigat de 5 ori turneul de la All England Club, ajunge în semifinalele turneului după ce a pierdut un singur set, în meciul din primul tur împotriva britanicului Jack Draper (253 ATP). De atunci, sârbul are 15 seturi câștigate la rând pe iarba londoneză. Pentru un loc în finală, Djokovic îl va întâlni pe canadianul Denis Shapovalov (12 ATP).
https://i.eurosport.com/2021/07/08/3169905.jpg
Canadianul în vârstă de 22 de ani s-a calificat în premieră în semifinalele unui turneu de Grand Slam după ce a trecut în sferturi de Karen Khachanov (29 ATP), după un meci de 5 seturi care a durat aproape 3 ore și jumătate, scor 6-4, 3-6, 5-7, 6-1, 6-4. Odată cu accederea în semifinalele de la Wimbledon, Denis Shapovalov, care nu a participat luna trecută la Roland Garros din cauza unei accidentări la umăr, își depășește cel mai bun rezultat la un turneu de Grand Slam, după ce a ajuns în sferturile de finală și la US Open în 2020. Până acum, Djokovic și Shapovalov s-au mai întâlnit în 4 partide oficiale, de fiecare dată impunându-se Djokovic. Partida din semifinalele de la Wimbledon dintre cei doi va fi prima care se va disputa pe iarbă.
https://i.eurosport.com/2021/07/08/3169906.jpg
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Mutua Madrid Open
Djokovic, dezvăluire sinceră despre expulzarea din Australia: "Mi-am subestimat starea emoțională"
06/05/2022 LA 11:45
Miami Open
Alcaraz, după ce s-a calificat în finala de la Miami: "Am gestionat lucrurile mai bine decât la IW"
02/04/2022 LA 07:50