Andrey Rublev își continuă forma bună arătată pe iarbă și s-a calificat în optimile de finală de la Wimbledon, după ce a trecut în 4 seturi de Fabio Fognini.
Rusul a început mai bine și a câștigat primul set cu 6-3, iar apoi a avut avantaj de un break și în manșa secundă. Fognini a reușit însă să întoarcă meciul în favoarea sa și a egalat la seturi (7-5 în setul doi), dar apoi italianul a acuzat probleme medicale și nu a mai făcut față ritmului impus de Rublev.
Australian Open
"Nu va fi un nou Big-3!" Mats Wilander, despre cine va domina tenisul masculin în următorii ani
23/01/2022 LA 10:42

Andrey Rublev, în optimile de finală de la Wimbledon

Un singur break i-a fost suficient rusului pentru a câștiga setul 3 cu 6-4, iar apoi italianul a cedat complet, pierzând cu 2-6 în al 4-lea set.
Astfel, Rublev avansează în optimile de finală, acolo unde se va duela cu învingătorul disputei Diego Scwartzman - Marton Fucsovics. Atingerea optimillor reprezintă de departe cea mai bună performanță atinsă de rus pe iarba londoneză, la precedentele două prezențe pe tabloul principal oprindu-se în turul secund.
Pentru Rublev, prezența în optimile de la Wimbledon nu este deloc întâmplătoare, deoarece rusul s-a mișcat foarte bine pe iarbă în acest an, ajungând până în finala turneului de la Halle, pierdută în fața lui Ugo Humbert. În 2021, rusul are un titlu, la Rotterdam și încă o finală jucată, la Monte Carlo (pierdută cu Tsitsipas).
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
ATP Cup deschide sezonul 2022 din tenisul mondial, în direct pe Eurosport 2
31/12/2021 LA 11:21
Tenis
Andrey Rublev, depistat pozitiv cu Covid-19 după turneul demonstrativ de la Abu Dhabi
27/12/2021 LA 11:44