Wimbledon 2021 este cea de-a 134-a ediția a turneului de Grand Slam organizat la All England Club. Pentru prima dată în istoria competiției majore, o femeie va arbitra finala masculină de simplu. Este vorba despre Marija Cicak, o arbitră din Croația care s-a remarcat în circuit prin corectitudine, carismă și dezinvoltură.
În vârstă de 43 de ani, Marija Cicak va intra mâine în cărțile de istorie la Wimbledon, atunci când se va afla în scaunul de la centrul terenului la marea finală dintre Novak Djokovic și Matteo Berrettini, meci la finalul căruia Djokovic are șansa de a ajunge la 20 de titluri de Grand Slam, la egalitate cu Roger Federer și Rafael Nadal.
Australian Open
Jaqueline Cristian, prima victorie din carieră într-un turneu de Grand Slam
ACUM 11 ORE

Wimbledon 2021 | Marija Cicak, prima femeie care arbitrează la Londra o finală masculină

De la începutul anului 2012, Marija Cicak este un membru de seamă al echipei WTA Elite, arbitrând mii de meciuri, duse la capăt cu succes. La Wimbledon, Marija Cicak a mai arbitrat finala feminină din 2014 și finala de dublu feminine din 2017. De asemenea, arbitra croată a oficiat partide la peste 15 ediții consecutive la Wimbledon, precum și 10 ediții a Turneului Campioanelor și numeroase partide la Davis Cup și Billie Jean King Cup în toată lumea.
În plus, Marija Cicak a arbitrat de asemenea meciuri la Jocurile Olimpice de la Atena, Londra și Rio, acolo unde a fost în scaunul de la centrul terenului pentru finala feminină. 11 iulie 2021 va reprezenta fără doar și poate o zi istorică pentru Wimbledon din mai multe puncte de vedere.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Novak Djokovic se întoarce, în cele din urmă, în Serbia. Inițial voia să rămână la Marbella
ACUM 11 ORE
Australian Open
De ce aproape nimeni nu l-a susținut pe Djokovic. Anunț din interior: "Adevărul e unul singur"
ACUM 12 ORE