Articol scris de Timeea Franțescu
Roger Federer, deținătorul a opt titluri de Wimbledon, s-a calificat astăzi în cel de-al doilea tur al competiției de la All England Club, după ce a trecut de francezul Adrian Mannarino, locul 41 ATP, în urma retragerii acestuia. Elvețianul a avut un adversar dificil încă din primul tur al competiției, care a reușit să-i creeze adevărate probleme marelui campion.
Australian Open
Știm deja 5 dueluri de vis din turul 3 la Australian Open 2022. Programul de vineri
19/01/2022 LA 12:57
Primul set al partidei a fost unul echilibrat, fiecare jucător câștigând game-urile pe prorpiul serviciu. Echilibrul s-a menținut până la scorul de 5-4, când Roger a reușit primul break al partidei, cu ajutorul căruia a închis setul întâi, la scorul de 6-4, după 40 de minute.

Wimbledon 2021: Roger Federer, în turul secund la All England Club

În ciuda scorului strâns, Federer a dominat startul setului doi, până în game-ul cinci, când a fost nevoit să salveze două mingi de break ale adversarului, ceea ce a și reușit, printr-un serviciu impecabil. Deși elvețianul părea că se poate desprinde la începutul setului doi, Mannarino nu a cedat și a reușit să împingă setul în tie-break, unde a dominat clar, câștigând prima din cele cinci mingi de set pe care le avea la dispoziție.
Setul trei nu a decurs conform așteptărilor lui Federer, care și-a pierdut serviciul de două ori. Elvețianul a fost dominat pe tot parcursul acestuia, Mannarino reușind să-l câștige rapid, în urma unei evoluții surprinzătoare, cu scorul de 6-3. A urmat un set patru condus categoric de Roger, unde loviturile de mare clasă ale campionului elvețian au fost la ele acasă. La scorul de 4-2, 15-15, Mannarino a alunecat și a rămas pe iarbă pentru o perioadă, semn că i s-a creat un disconfort major. S-a accidentat la genunchi, dar, cu toate acestea, francezul a găsit puterea de a reintra pe teren cu gândul de a duce meciul la bun sfârșit, întâmpinând, însă, dificultăți la deplasarea în teren.
Doar două game-uri a cedat Federer în acest set. Părea că partida va merge în decisiv, însă, Mannarino nu a mai putut continua, anunțându-și reatragerea. Meciul s-a încheiat cu scorul 6-4, 6-7, 3-6, 6-2, după două ore și 45 de minute. Astfel, Federer a ajuns în turul doi al turneului de la Wimbledon, unde se va confrunta cu învingătorul partidei dintre Gasquet și Sugita. O posibilă confruntarea cu Gasquet ar duce la cea jucarea celei de a 21-a partide directe dintre cei doi, în timp ce un potențial meci cu Sugita, ar fi doar a doua întâlnire dintre jucători.
Orice lovitură de la Wimbledon vă este oferită de Unibet.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul 2. Zverev și Nadal au impresionat
19/01/2022 LA 12:44
Australian Open
Australian Open 2022 Live Blog | Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse, victorii mari
17/01/2022 LA 07:33