Articol scris de Timeea Franțescu
Roger Federer, deținătorul a opt titluri de Wimbledon, s-a calificat astăzi în cel de-al doilea tur al competiției de la All England Club, după ce a trecut de francezul Adrian Mannarino, locul 41 ATP, în urma retragerii acestuia. Elvețianul a avut un adversar dificil încă din primul tur al competiției, care a reușit să-i creeze adevărate probleme marelui campion.
Tenis
"E nedrept ca el să fie mereu tipul cel rău!" Becker, despre modul în care Djokovic este tratat
ACUM 2 ORE
Primul set al partidei a fost unul echilibrat, fiecare jucător câștigând game-urile pe prorpiul serviciu. Echilibrul s-a menținut până la scorul de 5-4, când Roger a reușit primul break al partidei, cu ajutorul căruia a închis setul întâi, la scorul de 6-4, după 40 de minute.

Wimbledon 2021: Roger Federer, în turul secund la All England Club

În ciuda scorului strâns, Federer a dominat startul setului doi, până în game-ul cinci, când a fost nevoit să salveze două mingi de break ale adversarului, ceea ce a și reușit, printr-un serviciu impecabil. Deși elvețianul părea că se poate desprinde la începutul setului doi, Mannarino nu a cedat și a reușit să împingă setul în tie-break, unde a dominat clar, câștigând prima din cele cinci mingi de set pe care le avea la dispoziție.
Setul trei nu a decurs conform așteptărilor lui Federer, care și-a pierdut serviciul de două ori. Elvețianul a fost dominat pe tot parcursul acestuia, Mannarino reușind să-l câștige rapid, în urma unei evoluții surprinzătoare, cu scorul de 6-3. A urmat un set patru condus categoric de Roger, unde loviturile de mare clasă ale campionului elvețian au fost la ele acasă. La scorul de 4-2, 15-15, Mannarino a alunecat și a rămas pe iarbă pentru o perioadă, semn că i s-a creat un disconfort major. S-a accidentat la genunchi, dar, cu toate acestea, francezul a găsit puterea de a reintra pe teren cu gândul de a duce meciul la bun sfârșit, întâmpinând, însă, dificultăți la deplasarea în teren.
Doar două game-uri a cedat Federer în acest set. Părea că partida va merge în decisiv, însă, Mannarino nu a mai putut continua, anunțându-și reatragerea. Meciul s-a încheiat cu scorul 6-4, 6-7, 3-6, 6-2, după două ore și 45 de minute. Astfel, Federer a ajuns în turul doi al turneului de la Wimbledon, unde se va confrunta cu învingătorul partidei dintre Gasquet și Sugita. O posibilă confruntarea cu Gasquet ar duce la cea jucarea celei de a 21-a partide directe dintre cei doi, în timp ce un potențial meci cu Sugita, ar fi doar a doua întâlnire dintre jucători.
Orice lovitură de la Wimbledon vă este oferită de Unibet.
Tenis
Wilander surprinde! Cum vrea să se încheie cursa pentru supremație între Federer, Nadal și Djokovic
ACUM O ZI
US Open
"Sfârșitul unei ere!" Verdictul lui Woodbridge privind carierele lui Djokovic, Nadal și Federer
IERI LA 05:16