Novak Djokovic este noul campion de la Roland Garros! Sârbul a revenit duminică fantastic de la 0-2 la seturi în finala cu Stefanos Tsitsipas și a cucerit al doilea său titlu la Roland Garros, al 19-lea al carierei. Liderul mondial din ATP a câștigat finala cu Stefanos Tsitsipas, scor (6) 6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4, la capătul unui meci maraton care a durat patru ore și 12 minute de joc.
Astfel, "blestemul Rafael Nadal" se oprește la Roland Garros! Niciunul dintre cei doi jucători care au reușit să-l învingă pe iberic la Paris nu au reușit până acum să câștige și trofeul – Soderling (a pierdut finala cu Federer în 2009), Djokovic (a pierdut finala cu Wawrinka în 2015). Ieri, acest "blestem" a fost rupt de marele campion sârb. În plus, Nole este singurul tenismen din Era Open care are cel puțin câte două titluri la fiecare dintre cele patru turnee de Grand Slam.

Unde se pregătește Novak Djokovic pentru Wimbledon, turneul la care a cucerit 5 titluri

Wimbledon
Novak Djokovic crede că e nevoie de o schimbare urgentă la Wimbledon: "Majoritatea ar fi de acord"
ACUM 28 MINUTE
După titlul cucerit la Roland Garros, pentru Nole urmează Wimbledon 2021 - care se va disputa în perioada 28 iunie - 11 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player -, iar sârbul a recunoscut deja că vrea Marele Șlem. După două "Nole Șlem" (4 turnee de GS cucerite la rând, dar în ani diferiți), numărul unu mondial e gata să devină primul jucător din istorie după Rod Laver (1962) care cucerește Australian Open, Roland Garros, Wimbledon și US Open în același an.
După o pauză de câteva zile, Novak Djokovic va zbura spre Mallorca, acolo unde se va pregăti pentru sezonul de iarbă care a debutat deja. La Mallorca va avea loc în perioada 20-26 iunie un turneu, al cărui director este nimeni altul decât Toni Nadal. Djokovic nu va participa la acest turneu, însă se va pregăti la baza sportivă din Mallorca, în apropiere de Manacor, orașul natal al marelui lui rival, Rafa Nadal. Anul trecut, Novak Djokovic a achiziționat o casă în Marbella, în cartierul Sierra Blanca. Acolo, marele campion sârb și-a petrecut prima parte a pandemiei de coronavirus, înainte de a călători la Belgrad.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Wimbledon
Djokovic a suferit cu Van Rijthoven, dar e în sferturi la Wimbledon! Sinner, următorul adversar
ACUM 8 ORE
Wimbledon
Wilander, convins că Djokovic poate doborî recordul lui Federer la Wimbledon! Care e atuul sârbului
IERI LA 13:07