Novak Djokovic, liderul mondial din ATP, s-a impus ieri în marea finală de la Wimbledon în fața lui Matteo Berrettini cu scorul de (4) 6-7, 6-4, 6-4, 6-3, la capătul unui meci incredibil care s-a întins pe durata a trei ore și 27 de minute de joc. Novak Djokovic a cucerit astfel titlul major cu numărul 20, aflându-se acum la egalitate cu Roger Federer și Rafael Nadal.
În drumul său spre marele trofeu, Novak Djokovic a trecut de Jack Draper, Kevin Anderson, Denis Kudla, Cristian Garin, Marotn Fucsovics, Denis Shapovalov și Matteo Berrettini, cedând doar două seturi, în primul tur și în finală. Marele campion sârb a fost întrebat la conferința de presă dacă se crede cel mai bun tenismen din lume.

Novak Djokovic, răspuns sincer la întrebarea "Te consideri cel mai bun?"

US Open
De ce nu a reușit Djokovic "Calendar Grand Slam": "Participarea la Jocurile Olimpice, o mare eroare"
IERI LA 15:31
"Mă consider cel mai bun și cred că sunt cel mai bun, altfel nu aș mai vorbi cu atâta încredere despre titlurile de Grand Slam și despre scrierea istoriei. Dacă sunt sau nu cel mai bun din istorie nu pot să spun. Las această dezbatere pentru alți oameni. Am spus că este foarte greu să comparăm erele din tenis. Acum avem rachete diferite, tehnologie, mingi, terenuri. Totul este diferit. Personal, sunt extrem de onorat să fac parte din conversație", a spus Nole la conferința de presă.
"Ca să te simți cel mai bun trebuie să găsești ceva de făcut care să-și provoace fluturi în stomac, fie că este vorba de sport, știință sau orice altă ocupație din lume. Totul se rezumă la cum te simți, cine te înconjoară. Pentru mine, faptul că reprezint Serbia nu este o povară, am vrut să dovedesc că de oriunde ai veni, poți să reușești, printre occidental, printre oricine, dacă chiar îți dorești. Cred că am reușit să stric câteva calculi și sunt onorat să fac parte din elita sportului pe care-l iubesc atât de mult", a mai spus Nole pentru presa din Serbia.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
2021, anul lui Novak Djokovic! Sârbul e doar al 5-lea jucător din istorie care reușește asta
22/09/2021 LA 16:04
Tenis
Nadal: "Trec printr-un proces complicat, dureros, dar am în minte un singur lucru"
22/09/2021 LA 08:58