Matteo Berrettini a făcut un turneu fantastic la Wimbledon, dar nu a putut face prea multe în finala contra lui Novak Djokovic. Deși a câștigat primul set, italianul a cedat în final cu 7-6 (4), 4-6, 4-6, 3-6, iar sârbul își continuă astfel seria incredibilă, ajungând la 20 de titluri de Grand Slam în carieră și la 3 consecutive.
La finalul meciului, Berettini s-a arătat entuziamat de performanța sa, dar a recunoscut superioritatea lui Djokovic, pe care l-a felicitat pentru victorie: "Este un sentiment incredibil pentru mine. Novak este un mare campion, a fost mai bun decât mine și vreau să-l felicit, el scire istporie în acest sport."

Matteo Berrettini, mulțumit de parcursul său la Wimbledon

Wimbledon
"Rafa nu se va preda în fața lui Djokovic!" Toni Nadal a anunțat când se va ști cine e "The GOAT"
14/07/2021 LA 10:57
Întrebat dacă putea face mai mult, Berrettini a oferit un răspuns care a stârnit amuzamentul publicului, dând impresia că nici el nu e convins dacă putea sau nu să obțină ceva în plus în meciul de azi.
"Nu puteam cere mai mult... ba da, puteam! Dar eu sunt fericit cu această finală, sper să nu fie ultima mea finală jucată aici. Le mulțumesc celor din familia mea și echipei mele, a fost un traseu lung și dificil, dar e abia începutul pentru mine. Fără susținrea lor nu aș fi reșit să ajung aici. Mulțumesc încă o dată și voi încerca să facmai multe anul viitor.", a spus Berrettini la festivitatea de premiere.
Așadar, Matteo Berrettini a ratat șansa de a deveni primul italian care se impune la Wimbledon, dar faptul că are doar 25 de ani și că joacă de la egal la egal cu cei mai buni jucători din lume creeză premisele unui succes de răsunet în anii următori.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Wimbledon
Berrettini, după finala de la Wimbledon: "Djokovic era singurul jucător care putea să mă bată"
14/07/2021 LA 08:00
Wimbledon
Djokovic a dezvăluit de ce "gustă" iarba de pe Centre Court după fiecare titlu cucerit la Wimbledon
13/07/2021 LA 09:19