Articol scris de Alex Masgras
Ediția din 2011 a produs una dintre marile surprize ale turneului de la Wimbledon. Jo-Wilfried Tsonga, în vârstă de 26 de ani la vremea respectivă, a reușit să se califice în semifinalele turneului după o victorie de vis în fața lui Roger Federer, de 6 ori câștigător al turneului de la Wimbledon la acea vreme, scor 3-6, 6-7 (3-7), 6-4, 6-4, 6-4.
https://i.eurosport.com/2021/07/06/3168193.jpg
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul 2. Zverev și Nadal au impresionat
19/01/2022 LA 12:44
După doar șapte minute, Federer avea 3-0 în primul set și lumea deja se gândea la o victorie rapidă a elvețianului pentru accesul în semifinale. Primul set a fost câștigat de elvețian cu scorul de 6-4, în timp ce al doilea set a ajuns la tiebreak, fiind câștigat tot de Federer. Chiar și așa, Tsonga își anunțase revenirea în meci.

Federer, 178-0 în meciurile în care a condus cu 2-0 la seturi

Până la sfertul de finală de la Wimbledon din 2011, Roger Federer nu pierduse niciodată un meci după ce câștigase primele 2 seturi ale partidei. Dacă juca statistica, Tsonga nu avea de ce să mai joace setul al treilea. Dar statistica nu l-a împiedicat pe francez să revină în meci. Acesta și-a îmbunătățit serviciul, iar Federer nu a putut să găsească o soluție. În ultimele patru seturi, elvețianul nu a reușit nici măcar să își procure o minge de break. Atât de bine servea Tsonga. "A luat cele mai bune decizii. A crezut în loviturile lui, lovituri pe care nu obișnuiești să le execuți așa des. Dar a știut cu exactitate momentele în care are nevoie de ele. Când a fost un moment important, a luat decizia cea mai bună. I-a ieșit totul astăzi", a spus Roger Federer după partidă.
https://i.eurosport.com/2021/07/06/3168194.jpg
Tsonga a continuat să joace bine, să își păstreze concentrarea și să reușească lovituri care l-au impresionat chiar și pe Federer. Iar serviciul l-a ajutat enorm. După ce și-a pierdut game-ul pe serviciul său din debutul meciului, Tsonga nu l-a mai lăsat pe Federer nici măcar să spere la un eventual break. Momentul de cotitură a fost pe serviciul său, la 4-3, când scorul era 0-30. Același lucru s-a întâmplat și când a servit pentru set. Și-a păstrat calmul, a servit excelent, iar de acolo a prins curaj pentru restul partidei. Cu câte un break în seturile care au urmat, Tsonga a reușit să le închidă pe toate la 6-4. Astfel, Jo-Wilfried Tsonga a reușit să doboare seria impresionantă a lui Federer și să meargă în semifinalele turneului de la Wimbledon, acolo unde avea să îl întâlnească pe Novak Djokovic.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Novak Djokovic, un monument de tristeţe. Cum a fost surprins pe aeroport, la plecarea din Australia
16/01/2022 LA 12:10
Australian Open
Novak Djokovic, învins în afara terenului! Guvernul australian salută victoria
16/01/2022 LA 10:00