Articol scris de Timeea Franțescu
Finalist al ediției din anul precedent, Andy Murray a fost la doar un pas de a fi eliminat din turneul de la All England Club, după ce a cedat primele două seturi ale partidei în fața oponentului său, Fernando Verdasco. Deși avea acest avantaj imens, spaniolul nu a reușit să profite de el, ratând astfel calificarea în prima semifinală a carierei de la Wimbledon, după un meci de trei ore și 27 de minute, încheiat cu scorul 4-6, 3-6, 6-1, 6-4, 7-5.
https://i.eurosport.com/2021/07/07/3168927.jpg
Wimbledon
Ultimul adversar din cariera lui Federer, mesaj pentru fanii elvețianului: "Sper că mă veți ierta"
21/09/2022 LA 13:50
Andy Murray venea după o performanță importantă, câștigase cel de-al treilea trofeu la Australian Open și venise la Wimbledon cu speranța că va cuceri și acest titlu, pentru prima dată în carieră.
Astfel, britanicul intrase în meci cu statutul de favorit, fiind la a cincea prezență consecutivă în sferturile de finală ale turneului. Cu toate acestea, începutul partidei nu a arătat cea mai bună formă a lui Murray, loviturile sale nu aduceau rezultate comune, câștiga puncte cu serviciul și, în același timp, pierdea cu forehand-ul, prin greșeli neforțate.
Cum a reușit Murray să se impună în fața lui Verdasco, după un început greu de meci
După un început ce părea promițător în cel de-al doilea set al partidei, când britanicul conducea cu 3-1, acesta a cedat următoarele cinci game-uri, Verdasco având astfel două seturi în față. Odată cu încheierea celui de-al doilea set, presiunea de pe umerii lui Murray a migrat suprinzător către oponentul său, Verdasco parcă ieșindu-și din ritm. În setul patru, s-au intesificat cu adevărat schimburile de mingi, ibericul a regăsit servicii uluitoare, în timp ce Murray a strălucit în defensivă.
Ajunși în setul cinci, Verdasco simțea că nu poate lăsa această șansă să-i scape printre degete, așa că a urmat o serie de schimburi impresionante, puncte lungi, care au accentuat diferențele de stil dintre cei doi jucători.
https://i.eurosport.com/2021/07/07/3168928.jpg
La 5-5 în setul decisiv, Murray era mai hotărât ca niciodată să ajungă în semifinala marelui turneu, așa că și-a făcut jocul la un nivel ridicat. A trecut rapid din defensivă în ofensivă, reușind unul dintre cele mai importante puncte, în urma unui raliu de 26 de lovituri, care i-a adus râvnitul break, fructificat ulterior. Ibericul a clacat pe propriul serviciu la finalul acestui meci epic, în timp ce britanicul și-a adjudecat 77% din punctele de pe primul serviciu de-a lungul partidei. Astfel, a avansat în semifinale după o revenire incredibilă, închizând setul decisiv la 7-5.
"A servit incredibil de bine. E un jucător foart bun. A jucat la cel mai înalt nivel în trecut, iar acum o face din nou. Nu știu dacă a fost unul dintre cele mai emoțioanante meciuri, dar a fosto atmosferă senzațională, la care a fost minunat să iau parte", a declarat britanicul după încheierea partidei.
Murray e reușit să câștige trofeul la acea ediție a turneului de la Wimbledon, după o finală disputată contra lui Novak Djokovic, adăugând astfel în palmares primul său titlu de la All England Club și devenind primul britanic care reușește această performanță, după 1936.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Wimbledon
"Rafa nu se va preda în fața lui Djokovic!" Toni Nadal a anunțat când se va ști cine e "The GOAT"
14/07/2021 LA 10:57
Wimbledon
Berrettini, după finala de la Wimbledon: "Djokovic era singurul jucător care putea să mă bată"
14/07/2021 LA 08:00